Volledig scherm
De ingang van fototentoonstelling Ogenblik/Blikveld op de eerste verdieping van het stationsgebouw is best moeilijk te vinden: aan de zijkant, bij de fietsenstalling. © Christian van der Meij

Waar is ingang van Hengelose foto-expositie?

HENGELO De tentoonstelling op de eerste verdieping van het stationsgebouw geeft een veelzijdig beeld van de Hengelose fotokunst. Er hangt werk van 26 beeldend kunstenaars en fotografen. Van metersgroot tot postzegelformaat en van portretfoto’s tot natuuropnames. En fotoshopmontages. Ogenblik/Blikveld’’ is een bezoek waard. Maar wie weet dat galerie StARTion daar zit? En niet minder belangrijk: waar is de ingang?

De doorzetter komt er wel: de expositieruimte is te bereiken via de oude personeelsdeur aan de zijkant van het gebouw, bij de fietsenflat. Het is even zoeken: langs hekken en geparkeerde rijwielen en dan de trap op. „Je moet er iets voor doen, maar dan word je ook rijkelijk beloond”, zegt kunstenaar Pier van Dijk, die het bij de NS gedaan kreeg dat de lange ruimte beschikbaar is als kunstgalerie.

Stoepbord

Ondanks de beperkingen trekken de openingsdagen toch steeds vijftien tot twintig bezoekers. „En dat valt reuze mee voor de zomerdagen”, vindt Van Dijk. De expositie is ook bedoeld om deze stille periode te verlevendigen. De attente passant kan overigens wel zien dat er op de eerste verdieping wat gebeurt: bij de deur staat tijdens de openingsuren een stoepbord met informatie en de zijdeur staat uitnodigend open.

Spandoek

De zichtbaarheid zal tijdens de volgende tentoonstelling, met Twentse beeldhouwers, verbeteren: dan komt er een metersgroot spandoek voor de ingang te hangen. Meer kan Van Dijk niet doen. Er zijn regels. „Ik neem de NS niks kwalijk. We krijgen alle medewerking.”

De fototentoonstelling is tot 19 september te zien. Op donderdag t/m zondag, van 14.00 tot 18.00 uur. De entree is gratis.

poll

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

  • Wat een bangmakerij, het valt vast mee (52%)
  • Storm, bah! Ik blijf morgen thuis (15%)
  • Weer of geen weer, ik ga altijd op pad (33%)
657 stemmen