Volledig scherm
© DG

Waar zitten de eikenprocessierupsen in Hengelo?

HENGELO - Het aantal meldingen van eikenprocessierupsen in Hengelo neemt fors toe. Burgers melden rupsen op diverse plekken. Sommige bewoners zeggen dat ze niet meer in hun eigen tuin kunnen zitten.  

  Andere meldingen gaan over kinderen die niet buiten kunnen spelen op schoolpleinen in de Woolder Es en de Hengelose Es, trossen die onder aan bomen zitten en rupsen die via de bomen en de stoep tegen de muur van een woning opklimmen. Ook worden ze gesignaleerd bij sportvelden, bijvoorbeeld aan de Beethovenlaan langs het spoor, en op speelplekken in Groot Driene. Ook vanuit de Havezatenlaan, waar een opvang voor asielzoekers is, worden meldingen gedaan. Te duur
De gemeente bestrijdt, zoals woensdag gemeld, de rups niet meer actief. Alleen als er nesten voorkomen bij verpleeghuizen, winkelcentra en scholen, worden ze weggehaald. Rupsen in bomen langs doorgaande wegen worden met rust gelaten. De bestrijding is te duur. Van de 10.000 eikenbomen in Hengelo is volgens de gemeente inmiddels een derde 'besmet'. Brandharen De gemeente adviseert mensen om vooral weg te blijven bij plekken waar ze zich ophouden. De rupsen zijn bedekt met brandharen die zwellingen, jeuk en irritatie kunnen veroorzaken. Ook wordt afgeraden om de rups zelf te bestrijden. De melding kan het beste worden doorgegeven aan de gemeente, telefonisch of via de BuitenBeter app. Weten waar de meldingen van eikenprocessierupsen vandaan komt? Bekijk daarvoor de kaart.

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (14%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (19%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (67%)
101 stemmen