Volledig scherm
© ANP

Waarom aanslag Nice niet in De Twentsche Courant Tubantia stond

ENSCHEDE - De afschuwelijke aanslag in Nice heeft de papieren krant vandaag niet gehaald. Even voor 23 uur reed donderdagavond een vrachtwagen in op duizenden mensen die naar een vuurwerkshow hadden gekeken. Rond 23.25 uur drongen de ernst en de gevolgen door tot de media in Nederland.

Voor De Twentsche Courant Tubantia was dat het slechtst mogelijke tijdstip. De pagina's waren om 22.45 uur, een half uur eerder, al verstuurd naar onze drukkerij.

Onverteerbaar
Voor de lezers die rond half twaalf al het nieuws al tot zich konden nemen via tv en internet is het onbegrijpelijk. Hoe kan het dat de redactie niet sneller kon reageren?

Voor de redactie is dat op dit soort momenten ook onverteerbaar. De krant die op vrijdag in de bus viel, was al bij voorbaat incompleet. Dat gebeurt vaker, immers, er is na de deadline altijd nog nieuw nieuws. Maar pas bij zo'n grote nieuwsgebeurtenis als de aanslag in Nice wordt dat pijnlijk zichtbaar.

Klaar voor vervoer
Op het moment dat de eerste dodenaantallen doordrongen, rond middernacht, lag de helft van onze kranten al klaar om vervoerd te worden richting Twente. Alleen de edities voor Enschede en Reggestreek waren nog in een afrondende fase. Het drukken op de moderne persen in de drukfabriek in Best gebeurt in hoog tempo, met meer dan 10.000 exemplaren per uur. Als Tubantia klaar is, moet er plaats gemaakt worden voor andere kranten. De Gelderlander bijvoorbeeld, of het Eindhovens Dagblad.

Natuurlijk verzorgden we op onze website vanaf middernacht een liveblog over de schokkende gebeurtenissen, het aangewezen medium op zo'n moment. Maar dat verandert niets aan het feit dat de lezer 's ochtends in de krant niets kan lezen over de horror in Nice. Het is wel het enige antwoord dat we kunnen geven op de vele vragen die we vandaag kregen.

De hoofdredactie

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (17%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (50%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (33%)
888 stemmen