Volledig scherm
De aankondiging van de erotische beurs dit weekend in Enschede

'Wat betreft seks nog taboes te breken in Twente'

ENSCHEDE - In het jaar dat erotiekketen Christine le Duc meer dan de helft van de winkels sluit, organiseert Henk van Maaren een erotiekbeurs in de Expo Hallen in Enschede. Is die niet tot mislukken gedoemd?

Organisator Henk van Maaren denkt van niet: “Er gaat in deze branche nog ontzettend veel geld om."

Voelen, proeven en beleven
"Natuurlijk hoef je voor erotische artikelen niet meer naar een winkel. Je kunt tegenwoordig zo’n beetje alles via internet kopen. We bieden echter op de beurs veel meer. Er zijn shows, workshops en de 34 standhouders doen ook iets met hun product. Dat onderscheidt ons van de Kamasutra die volgende week in Utrecht wordt gehouden. Er wordt bijvoorbeeld gedemonstreerd hoe je erotische zeepjes maakt en je ziet een fotograaf aan het werk. Op deze beurs is het voelen, proeven en beleven."

Taboes
Voor de beurs is een uitgebreide campagne gehouden met advertenties in kranten, flyers en posters. Niet iedereen kon die reclame-uitingen waarderen. Van Maaren: “We mochten de posters van de beurs niet overal hangen en moesten op de reclamezuil langs de A1 de tekst aanpassen. Daarop kondigen we aan dat we op de beurs de grootste vibrator ter wereld bouwen. Het woord vibrator mochten we niet gebruiken. En op de posters was de torso van een man te zien. Daar zouden kinderen zich aan storen. In de gemiddelde tekenfilm is meer bloot te zien. Wat dat betreft zijn er in Twente nog wel een paar taboes te doorbreken."

Tweede beurs
De beurs is voor Van Maaren geslaagd als er minstens drieduizend bezoekers komen. “Daar rekenen we op. Niet alleen mensen uit deze regio, maar uit het hele land en de Duitse grensstreek. Als we dat aantal halen, komt er volgend jaar een tweede beurs.”

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
578 stemmen