Volledig scherm
© Toma Tudor

Webton Hengelo naar eredivisie? Nog gat van 10 mille

HENGELO - Maakt het eerste mannenteam van volleybalvereniging Webton Hengelo de sprong naar de eredivisie? Woensdagavond valt de beslissing. Jaap Heerze, voorzitter van de stichting Webton Top Volleybal, schat de kans dat het lukt op 70 procent.

De mannen van Webton eindigden afgelopen seizoen als derde in de topdivisie. Maar omdat zowel kampioen Peelpush als nummer 2 DIO/Bedum afziet van promotie, krijgen nu de Hengeloërs de kans om de vrijgekomen plek in de eredivisie in te nemen. Webton heeft tot vrijdag de tijd om hierover een besluit te nemen.

Sportief moet het volgens Heerze wel kunnen. „We moeten minstens drie, vier teams onder ons kunnen houden. Dat heeft de technische staf me verzekerd. We worden niet weggespeeld in de eredivisie.”

Bottleneck
Het hangt met name af van de financiën. „Dat is nog een beetje de bottleneck”, zegt Heerze. Promotie naar de eredivisie brengt een hoop extra kosten met zich mee.

Er lopen nog gesprekken met potentiële sponsors, maar dinsdag had Webton het financiële plaatje nog niet rond. Heerze: „We hebben nog een gat van ongeveer 10.000  euro. Het zou super zijn als het doorgaat. Maar we gaan geen financiële risico’s nemen. We willen geen kopzorgen.”

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
1041 stemmen