Volledig scherm
© Frans Nikkels

Weekend in Enschede: Boeken, noodopvang en de vrouwenloop

ENSCHEDE - Het weekend van vaderdag. Het kan natuurlijk zijn dat gezellig met het gezin op de bank zit, maar als je eropuit wil gaan, kan dat natuurlijk ook. Enschede biedt weer allerlei activiteiten aan. Hieronder vind je een drietal tips.

Omdat 14 juni haar nieuwe literaire thriller ‘Verbolgen’ verschijnt komt schrijfster Karin Slaughter (foto) zaterdag naar Boekhandel Broekhuis aan de Marktstraat 12. Van 16.00 tot 17.30 uur kunnen fans aansluiten bij de 'meet & greet'. Slaughter wordt tevens geïnterviewd door de Hengelose schrijfster Marieke Nijkamp.

Wie wil zien hoe de noodopvang in het oude Wegener-pand aan de Getfertsingel is ingericht, is zaterdag welkom tijdens een open dag. Van 10.00 tot 16.00 uur is het oude Wegener-pand geopend voor omwonenden en andere belangstellenden. Kijk hierboven naar een reportage over de noodopvang.

Voor de sportievelingen onder ons is er ook wat leuks te doen: de Twentse Vrouwenloop. Zondag om 11.15 uur beginnen de dames aan hun vijf of tien kilometer op de Universiteit Twente. Ook is er een zes kilometer lange wandeltocht en de Loes Moeder-Dochterloop.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

  • Laat de NTR stoppen en dit journaal overlaten aan regionale omroepen (39%)
  • Kinderen in het oosten raken niet zo gauw in de war (34%)
  • Blijft er dan overal discussie over met Sinterklaas (27%)
56 stemmen