Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Weekend in Enschede: boerenmarkt en (draai)orgelmuziek

Het is weekend, tijd om er op uit te gaan. Wij geven je een paar tips.

Na een grote onderhoudsbeurt kun je vanaf zaterdag weer genieten van de muziek uit draaiorgel ‘De Tukker’. Het orgel staat op de Oude Markt en klinkt weer als vanouds. Genoeg muziek gehoord? Vanaf de Oude Markt loop je heel gemakkelijk naar het Van Heekplein, waar de wekelijkse markt weer voor een boel gezelligheid zorgt.

Altijd al eens rondgeleid willen worden door Roombeek? Dan is deze zaterdag een goed moment om dat te doen. Roombeek is een fascinerende en bijzondere wijk en tijdens de rondleiding krijg je te zien waarom. De rondleiding start bij restaurant het Rozendaal om 13:30 en duurt tot 15:00 uur.

Zaterdag vindt het laatste Zomerorgelconcert plaats in de Grote Kerk van Enschede. Het concert in de Grote Kerk begint om 16.00 en is gratis toegankelijk.

Zorgboerderij de Viermarken houdt zondag een kleinschalige boerenmarkt met biologische producten van de eigen boerderij, zoals groente, fruit, brood, jam en houten cadeauartikelen. Ook kun je honing proeven bij de honingproeverij van Roelof Werkman. Iedereen is welkom vanaf 12:00 uur tot 16:30 uur in het Ledeboerpark.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (69%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (18%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (13%)
365 stemmen