Volledig scherm
© Christian van der Meij

Weekend in Enschede: Markt, muziek en open dag MST

ENSCHEDE- Enschede heeft dit weekend weer van alles te bieden. Op vele vlakken is er wat te doen, zoals sport, kunst en muziek. Hieronder een aantal tips

Op zoek naar koopjes en nostalgische hebbedingetjes? ACZO Zuid Oost houdt zaterdag een grote buitenmarkt op het plein en terrein rondom de Willem Wilminkschool. U bent welkom van 10.00 tot 16.00 uur aan de Hendrik Smeltweg 44.

Deze zaterdag is ook de officiële opening van het MST in Enschede. Tussen 11:30 en 18:00 uur doet het ziekenhuis haar deuren open voor alle bezoekers. TV Enschede FM sprak met Annelies Leusink van de organisatie over de open dag. Beluister dat fragment hieronder terug.

Korfbaltalenten laten zich zaterdag van hun beste kant zien op het Nederlands Kampioenschap voor de C-jeugd. Vanaf 11.00 uur start strijden de C-kampioenen van de acht 1e klassen bij korfbalvereniging DOS-WK aan de Geessinkweg.

Jonge avonturiers kunnen zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur op zoek naar allerlei soorten waterbeestjes in de Zweringbeek. Het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) organiseert dan namelijk de IVN slootjesmiddag. Het is bedoeld voor kinderen, maar is geschikt voor de hele familie.

Kunstliefhebbers kunnen dit weekend hun geluk niet op. Zondag vanaf 11.00 uur tonen meer dan 140 kunstenaars hun werk tijdens Kunst in het Volkspark. Ook is er een galerieplein, een kunststraatje en een podium. Op dit podium staan onder andere het Orkest van het Oosten, de Nederlandse Reisopera en het Twents Jeugd Symfonieorkest.

Op zoek naar nieuw muzikaal talent, of wil je je eigen muzikale kunsten presenteren. Dat kan tijdens de Battle of Music, zondag van 14.00 tot 17.30 uur in het Openluchttheater van Universiteit Twente. Bands, singer/songwriters en koren strijden daar om de titel 'beste musicus'.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (50%)
  • Gezeur, die data zegt niks over mijn privéleven (20%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (30%)
86 stemmen