Volledig scherm
Aquadrome Enschede © Annina Romita

Weekend in Enschede: Olympische Waterspelen, kunst en yoga

ENSCHEDE - Na een paar regenachtige werkdagen is het tijd voor het weekend! We kunnen gaan genieten van een weekend met minder regen. De zomervakantie zorgt ervoor dat er iets minder te doen is in Enschede. Maar niet getreurd, we hebben de leukste activiteiten weer voor je op een rijtje gezet.

Bij Aquadrome vinden op zaterdag de Olympische Waterspelen plaats. Bezoekers van het zwembad kunnen meedoen van 14:00 uur tot 16:00 uur. Er zijn verschillende onderdelen en één ding is zeker; ze hebben allemaal te maken met water. De waterrat die het beste presteert mag zichzelf ‘Olympisch Waterkampioen’ noemen.

Hackathon
Voor liefhebbers van kunst is in de binnenstad de hackathon The Ultimate Art Battle te bekijken. Hierbij ontwikkelen deelnemers in groepjes van 5 personen een Interactive Projection Mapping (IPM) die te maken heeft met het thema kunst. IPM is een projectietechniek die wordt gebruikt om videobeelden te projecteren op een object met onregelmatige oppervlakten. Je kunt deze creatieve hackathon op zaterdag van 14:00 uur tot 4:00 uur en op zondag van 14:00 uur tot 23:30 uur bekijken bij Wirelab aan het Wilminkplein 9.

Kunst
Bij Concordia zijn zaterdag en zondag 3 exposities te bekijken: Material Matters, Queeste en Mooi Enschede. Bij Material Matters zijn werken te zien van 6 Nederlandse schilders op de grens van up-coming naar gevestigd. Queeste is een expositie van het werk van Christie van der Haak, een kleurrijke bedoening. Bij Mooi Enschede laten verschillende kunstenaars hun kijk op Enschede zien. Om je verder in te lezen en voor andere informatie kun je terecht op www.concordia.nl/expositie

Yoga in het bos
Helemaal zen beginnen aan een nieuwe werkweek, hoe heerlijk klinkt dat? Zondag verzorgt Landschap Overijssel een proefles yoga in het bos op landgoed Hof Espelo. Deze les is geschikt voor iedereen, yogaervaring is dus niet nodig. De les begint om 09:30 uur en zal een uur tot anderhalf uur duren. Om mee te doen moet je je aanmelden, dit kost 3 euro. Aanmelden kan via www.landschapoverijssel.nl/yogaintbos

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Poll

Nieuwstraatkwartier in Almelo is ongezondste wijk van Twente

Nieuwstraatkwartier in Almelo is ongezondste wijk van Twente

  • Tijd voor rigoureuze maatregelen: handhaving en wijkteams zijn niet genoeg (20%)
  • Onzin, bovendien is ongezond nogal een subjectief begrip (17%)
  • What's new? In elke grote stad heb je goede en minder goede wijken (63%)
757 stemmen