Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Weekend in Enschede: Pokémon, klauteren op UT en theater Kamak

ENSCHEDE - Met het eerste weekend van oktober wordt het herfstachtige weer ingeluid. Ook dit weekend is er weer genoeg te doen in en om het centrum van Enschede. Voor theater liefhebbers is er veel te bekijken en voor de pokémonjagers is er een Pokémon GO festival.

Paul de Leeuw op het toneel
Paul de Leeuw, Freek Bartels en Anne Will Blankers maken zaterdag hun debuut in de Nederlandse versie ‘Mothers and Sons’. In 2014 was het stuk al te zien op Broadway en twee jaar later is er een Nederlandse versie van gemaakt. Het drama toneelstuk wordt geregisseerd door Raoul Heertje en Job Gosschalk. In het Wilminktheater zijn de musicalsterren vanaf 20.00 uur te zien. Kaarten zijn vanaf 24,50 euro te koop. Meer informatie vind je op de site van het Wilminktheater.

Klauteren op de campus
Voor de echte sportievelingen en voor wie het niet erg vinden om vies te worden, is zaterdag de Campus Obstacle Run. Een zes kilometer lange route over de campus van de Universiteit waarbij je door allerlei obstakels moet. Bij het parcours zul je vooral moeten klimmen, klauteren, hardlopen, zwemmen en word je gegarandeerd vies door de modder. De run gaat van start om 12.00 uur. Studenten van de UT of saxion kunnen zich inschrijven voor 9 euro, anderen voor 15 euro. Kijk voor meer informatie of om je in te schrijven op de website.

Goede Doelen Party
De Goede Doelen Vrijdag Party, die dit jaar op zaterdag wordt gehouden, is er helemaal klaar voor. Wie zaterdagavond nog niks op de planning heeft staan en zin heeft in een muzikale avond, is bij het muziekcentrum aan het juiste adres. Om 20.00 uur gaan de deuren van het muziekcentrum open. De party heeft een line-up met ondere andere Fajah Lourens, Ruby van Urk, Dj Marc Vano en Monkey Squad. De kaarten kosten 20 euro en de opbrengst gaat naar een goed doel. De party is al bijna uitverkocht. Kijk voor meer informatie of om je kaarten te bestellen op de http://gdvpfriends.nl/

Tourettekettet met theater Kamak
Zondag wordt er in de Kleine Willem de voorstelling Tourettekettet opgevoerd. Theater Kamak uit Enschede heeft een voorstelling in elkaar gezet over een losgeslagen projectiel met een beperking. De komische musical gaat om 14.30 uur van start. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 15 euro. Kijk voor meer informatie op de website van het Wilminktheater

Pokémon GO festival in centrum
Zondag gaat de jacht op de pokémons verder. Na het grote succes van het eerdere Pokémon GO festival in Hengelo, worden de virtuele dieren nu verzameld in het centrum van Enschede. Bij het Pokémon-festival worden meerdere lures geactiviveerd en zullen er enkele zeldzame pokémons te vangen zijn. Ook zijn er deze dag speciale acties van winkels op vertoon van je gevangen pokémons. Vanaf 12.00 uur gaat het festival van start.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.
 

Live Voetbal

home logo AZAZ
EINDE
2-0
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (58%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (31%)
398 stemmen