Volledig scherm
Het stadsstrand Klein Berlijn © Lars Smook

Weekend in Enschede: Stadsstrand, Twente voor Twente en een zomerrondleiding door Roombeek

ENSCHEDE/BOEKELO - Het is weer weekend in Enschede, en ondanks de vakantie is er genoeg te doen. Wij geven een aantal tips.

Stadsstrand Klein Berlijn
Na een klein voorproefje op het afgelopen Stoer Voer Foodtruck Festival deze maand, is dit weekend het stadsstrand Klein Berlijn in Enschede voor het eerst écht open. Zaterdag en zondag tussen 12:00 en 22:00 uur is iedereen welkom op het oude Polaroid bedrijventerrein waar nu de Performance Factory zit.

Concert Landgoed AlGoed
Voor de muziekliefhebbers is er deze zaterdag een concert bij Landgoed AlGoed. De Spaanse muzikanten Davide Angelino en Joan Condal zorgen dan voor muziek. Het duo zingt, bespeelt de gitaar en de hang drum. Het concert start om 20:00 uur.

Open dag in Boekelo
Deze zaterdag is er ook een open dag in het multifunctionele ontmoetingscentrum aan de Beckumerstraat 169 in Boekelo. Het pand werd vrijdag geopend. Vandaag kan iedereen tussen 11:00 en 16:00 een kijkje komen nemen in bijvoorbeeld een rouwkamer met al zijn voorzieningen.   Twente voor Twente
Twente voor Twente organiseert zondag een feestelijke bijeenkomst bij de Grolsch Veste voor iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt. Tijdens het evenement wordt ook een Kidsrun gehouden, waar oud-keeper Sander Boschker het startsein van geeft. Het feest start om 12:00, na de tijd is er de mogelijkheid om met zijn allen de EK-finale tussen Portugal en Frankrijk te bekijken. TV Enschede FM sprak over de dag met Frans van Buuren. Beluister dat fragment hieronder terug.   Zomerrondleiding Roombeek
Tot slot is deze zondag weer een mogelijkheid om een zomerrondleiding door Roombeek te volgen. De 1.5 uur durende rondleiding start om 13:30 uur bij restaurant Het Rozendaal in Enschede. Na vandaag is 31 juli de eerstvolgende optie om een dergelijke wandeling te maken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (19%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (58%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (23%)
78 stemmen