Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Weekend in Enschede: Zuiderfestival, ProefEet en Ride for the Roses

Het weekend is weer aangebroken, tijd voor ontspanning! Heb je geen idee wat er dit weekend te doen is, dan volgt hier een aantal tips.

Zuiderfestival
Beeldende kunst, performance kunst, muziek, poëzie en theater. Het Zuiderfestival heeft het allemaal. Dit is een tweedaags evenement waarbij het publiek kennis kan maken met al deze vormen van kunst. Het festival aan de Cromhoffsbleekweg 75 is vrijdag al begonnen en begint zaterdag om 12:00 uur en duurt dan tot middernacht. Kijk ook op www.zuiderfestival.nl.

ProefEet
Kom voor een bijzondere smaakervaring naar de 31e editie van de Proef Eet in de binnenstad van Enschede. Dit jaar brengen meer dan 40 restaurants en cateraars een grote diversiteit aan gerechten. Ook draagt iedere deelnemer een gerecht voor dat kans maakt op de Gouden Duyt. Op zaterdag is Proef Eet om 13:00 tot 23:00 uur en op zondag van 13:00 tot 21:00 uur. Zie ook www.proefeet.nl.

The beauty queene of Leenane
Dit weekend wordt in het Vestzaktheater de Theatervoorstelling The beauty queen of Leenane van Martin McDonagh gespeeld door Enschedee’s Vrije Toneel. Het is een zwarte comedy die zich afspeelt in een vergeten dorpje in West-Ierland. De voorstelling begint zaterdag om 20:00 uur. Meer informatie: www.hetvestzaktheater.nl.

Ride for the roses
Zondag is Ride for the Roses in Twente. Dit fietsevenement brengt 10.000 tot 12.000 fietsliefhebbers bijeen om met elkaar geld voor het Koningin Wilhelmina Fonds bij elkaar te fietsen. Het bedrag wordt besteed aan onderzoek naar de bestrijding van leukemie. Meer informatie op www.ridefortheroses.nl.

Zomerfeesten
Daarnaast zijn in diverse wijken van Enschede dit weekend Zomerfeesten. In Twekkelerveld is het Zomerfeest op zaterdag, in de wijk Pathmos zondag.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (9%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (77%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (14%)
548 stemmen