Volledig scherm

Weer bekende schrijvers te gast bij bibliotheek Hengelo

HENGELO - De bibliotheek begint een aardige reputatie op te bouwen als het gaat om het naar Hengelo halen van bekende Nederlandse schrijvers. Ook voor het nieuwe seizoen, dat in september begint, zijn weer enkele grote namen gestrikt, onder wie Ronald Giphart, Annegreet van Bergen, Tomas Ross, Corine Hartman en Jan Paul Schutten.


Giphart is de eerste in de nieuwe reeks. Hij komt dinsdag 6 september naar de Beursstraat in het kader van de Week van de Alfabetisering. Hij vertelt dan, behalve over zijn werk, over de kracht van de taal.Debatteren over maatschappelijke kwesties is sowieso een rode draad in de programmering van de bibliotheek. November wordt bijvoorbeeld, net als in de andere bibliotheken, de maand van de democratie. In dat kader zijn ook politiek verslaggeefster Dominique van der Heyde (bekend van Nieuwsuur) en journaliste Annet de Jong te gast, op vrijdag 25 november. Zij schreven onder het gezamenlijke pseudoniem Anna Levander de trilogie 'Morten' over het functioneren van de Nederlandse democratie. D66-leider Alexander Pechtold noemde Morten al het Nederlandse antwoord op de veelgeprezen Deense tv-serie 'Borgen'.

Roeka

In oktober wordt er op diverse manieren, samen met Atikel 1 Overijssel, aandacht besteed aan homo-emancipatie.Muziek is er ook. Bijvoorbeeld in de persoon van Alex Roeka. Die zou een sabbitical nemen, maar daar is weinig van terecht gekomen. Hij presenteert op vrijdag 2 december nieuwe liederen en teksten.Folders van het programma liggen sinds deze week in de bibliotheek in de stad en de Hasseler Es. Het is ook digitaal te bekijken op www.bibliotheekhengelo.nl.

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (54%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (32%)
1926 stemmen