Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Wegwijzers in binnenstad Enschede

ENSCHEDE -  Bezoekers van buiten Enschede weten de weg in de binnenstad niet goed te vinden, bij gebrek aan goede bewegwijzering. Dat moet anders, wil Enschede zich (blijven) profileren als aantrekkelijke en levendige winkel- en uitgaansstad.

Dat vinden winkeliers, horecaondernemers, Enschede Promotie en de gemeente. In een gezamelijk overleg hebben ze gisteren de komst van wegwijzers bovenaan hun prioriteitenlijst voor de binnenstad gezet.

Hoe de wegwijzers er uit gaan zien, waar ze komen te staan en hoeveel het er worden, is nog niet duidelijk. „Tot nu toe is het alleen een idee, niet meer dan een signaal waarmee we aan de slag gaan”, zegt woordvoerder Evy Goessen namens wethouder Eelco Eerenberg. „De bordjes hebben nu de hoogste prioriteit in het binnenstadproject. Hoe we dat vorm geven en wat je ervan gaat zien, moet de komende maanden worden uitgewerkt.”

Ook de financiering van de bewegwijzering is zaak van nader overleg. Mocht de gemeente er geld voor uittrekken, moet het plan in elk geval ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad, aldus Goessen.

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (8%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (77%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (15%)
495 stemmen