Volledig scherm
© ANP

Werknemers Grolsch laten zich niet gek maken door fusieperikelen SABMiller en AB InBev

ENSCHEDE - De werknemers van Grolsch laten zich niet uit het veld slaan door berichten over de nieuwste fusieperikelen van moederbedrijf SABMiller en AB InBev.

Dat zegt woordvoerder Koert van 't Hof van Grolsch. "We wisten van tevoren dat dit een lang en complex traject zou zijn. Dat hebben we ook aan onze medewerkers gecommuniceerd. Iedereen houdt daar rekening mee, de sfeer op de werkvloer is goed."

Probleem
Het nieuwste probleem wordt veroorzaakt door de uitspraak van een rechter in Engeland. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de fusie tussen de biergiganten door kon gaan als 75 procent van de aandeelhouders zou instemmen. Maar de rechter heeft anders bepaald. Er zijn namelijk twee grote aandeelhouders die voor de fusie zijn en die samen 41 procent van SABMiller in handen hebben. Dat geeft de kleine aandeelhouders heel weinig zeggenschap. Er is daarom een splitsing gemaakt tussen de groten en de kleintjes. Van elke groep moet minstens 75 procent voor zijn. Dat betekent in de praktijk dat 85,25 procent van alle aandeelhouders voor moet zijn.

Aandeelhoudersvergadering
Op 28 september houden AB InBev als SABMiller hun aandeelhoudersvergadering. Ze hebben aangekondigd dat ze 10 oktober de fusie rond willen hebben. Pas als de deal beklonken is, is de weg vrij voor de Japanse brouwer Asahi, die Grolsch wil overnemen

poll

René Hake weg als trainer FC Twente

René Hake weg als trainer FC Twente

  • Terecht, Twente presteert ondermaats en als trainer was hij verantwoordelijk (20%)
  • Onzinnig besluit. Een andere trainer laat deze ploeg echt niet beter presteren (33%)
  • Iedereen wil toch Verbeek? En stel dan direct Rutten als technisch directeur aan! (47%)
2956 stemmen