Volledig scherm
Burgemeester Welten © Lars Smook

Werkstraf voor Hengeloer na belediging Welten

ALMELO/ HENGELO - De 43-jarige Hengeloër Nazario B. heeft van politierechter Ben Hendriks 100 uur werkstraf gekregen, waarvan de helft voorwaardelijk, wegens belediging van burgemeester Rob Welten van Borne, directeur Harry Rupert van woningcorporatie Welbions en enkele politiemensen.

In een enkel geval achtte de politierechter ook bedreiging van een agent bewezen.

Naast de werkstraf moet B. ook de aanwijzingen van de reclassering opvolgen om herhaling in de toekomst te voorkomen. Bovendien moet hij twee agenten elk een schadevergoeding betalen van 250 euro. Het vonnis week maar iets af van de eis van officier van justitie Geertje van Roermund.
„Gevangenisstraf lost hier niets op. Dat geeft geen zicht op een begin van genezing”, aldus de rechter tegen B.. „Als u met de reclassering meewerkt, dan komt het zeker goed met u.”

B. lijdt aan het syndroom van Asperger, een vorm van autisme waarbij iemand ook problemen heeft in de sociale omgang met anderen. Hij stuurde Welten, Rupert en de agenten talloze beledigende mails. Zo noemde hij burgemeester Welten ‘een vieze laffe hond met een dubbele moraal, een vies links zwijn’.

De aanleiding was een inbraak in de woning van B.. Hij vond dat Welbions te weinig deed aan de veiligheid rondom zijn woning. Welten met een belangrijke positie binnen de Veiligheidsregio Twente zou de zaak niet verder willen onderzoeken. Dit alles wekte veel woede op bij B..

poll

Eaton in Hengelo verplaatst productie deels naar Engeland en Polen: 32 banen weg

Eaton in Hengelo verplaatst productie deels naar Engeland en Polen: 32 banen weg

  • Het zal daar vast goedkoper kunnen, maar onze arbeiders zijn zo de dupe! (84%)
  • Ach, er komen ook activiteiten van een Engels zusterbedrijf naar Hengelo (8%)
  • Vervelend voor die mensen, maar Nederland heeft een goed sociaal vangnet (8%)
538 stemmen