Jeroen Hatenboer
Volledig scherm
Jeroen Hatenboer © Annina Romita

Wethouder Hatenboer uit Enschede 'beste in communiceren met burger'

ENSCHEDE - Wethouder Jeroen Hatenboer van de gemeente Enschede is donderdagochtend in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag uitgeroepen tot beste bestuurder van Nederland als het gaat om communicatie met burgers.

De prijs is uitgereikt tijdens het landelijke congres van Prettig Contact met de Overheid (PCMO) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Mediation
Het congres staat in het teken van goede communicatie met en goede contacten tussen overheid en inwoners. Hatenboer heeft de prijs gekregen vanwege zijn inzet om deze informele manier van werken binnen de gemeente, maar ook om dit landelijk onder de aandacht te brengen.

Ook wordt de Enschedese wethouder door PCMO geprezen om zijn mediationvaardigheden. Als voorbeeld wordt de mediation genoemd die in de binnenstad van Enschede is gebruikt om het conflict rondom de organisatie van de Oranjedagen op te lossen.

Wethouder
Hatenboer is in Enschede wethouder namens de VVD en heeft onder meer ruimtelijke ontwikkeling in zijn portefeuille. Ook heeft hij als stadsdeelwethouder te maken gehad met dossiers als de moskee op het Diekman en de komst van het azc bij Glanerbrug.

Hatenboer is verder lid van het expertteam ‘begrijpelijke overheid’, een team Belgische en Nederlandse vakdeskundigen die zich inzetten om de brieven van de overheid duidelijker en leesbaarder te krijgen.

Hatenboer: "Je kunt aan de telefoon een goed contact met je inwoners hebben maar als daar dan een onduidelijke met ambtelijke jargon doorspekte brief achteraan komt is het effect van het goede gesprek ook weg.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Poll

TUI weigert Oldenzaler reis van 10.000 euro terug te betalen: alleen voucher

TUI weigert Oldenzaler reis van 10.000 euro terug te betalen: alleen voucher

  • Belachelijk, bij dit soort bedragen valt toch wel een uitzondering te maken? (40%)
  • Wees blij met een voucher, als iedereen zeurt om geld gaat TUI zo failliet (15%)
  • Bedenk een compromis, anders raakt de reisbranche de goodwill snel kwijt (45%)
6357 stemmen