Volledig scherm
Wethouder Eelco Eerenberg. © Gemeente Enschede

Wethouder over garantstelling FC Twente: 'It ain't over 'till it's over'

ENSCHEDE - Wethouder Eelco Eerenberg van Enschede heeft vrijdagmiddag uitgebreid gesproken met de huidige leiding van FC Twente over het verlies van het kort geding en de dreigende aftocht naar de Jupiler League. ,,We hebben de balans opgemaakt en de scenario's doorgesproken die nu op tafel liggen'', zei de wethouder financiën.

,,Die scenario's variëren van de mogelijkheid beroep aan te tekenen tegen de uitspraak van de rechter tot het voorbereiden op de Jupiler League. Met die mogelijkheid moet nu wel rekening worden gehouden en het is kort dag. En we zullen de uitspraak de beroepscommissie moeten afwachten." Die spreekt zich vermoedelijk maandag uit over het eerdere besluit FC Twente de licentie te ontnemen en een nieuwe te verlenen voor de Jupiler League.

Op de vlakte
Eerenberg wilde zich niet uitlaten over de geluiden over de acute financiële nood bij FC Twente, dat een cashprobleem van circa 5 miljoen euro zou hebben. ,,Daarvoor moet je bij de club zijn." Aan een bespiegeling over een dreigend faillissement als gevolg van het wegvallen van miljoenen aan televisiegelden en andere (sponsor)inkomsten waagt de wethouder zich vooralsnog niet.

Ook op de gevolgen voor de garantstelling door de gemeente Enschede gaat Eerenberg niet in. ,,It ain't over 'till it's over'', klinkt het. ,,Hoe dan ook, we zullen FC Twente binnen het redelijke blijven steunen. De club blijft van grote betekenis voor de stad en de regio.''

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (58%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (27%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (15%)
307 stemmen