Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Wie huurwoning in Hengelo zoekt moet geduld hebben

HENGELO - Bijna 16.000 woningzoekenden stonden er eind vorig jaar in Hengelo ingeschreven. Dat waren er 400 meer dan een jaar ervoor. In totaal kregen ruim 1.000 woningen nieuwe huurders. Elke aangeboden huurwoning leverde gemiddeld 55 reacties op. Een jaar eerder waren dat er nog 42.

De trends zijn te lezen in het nieuwe jaarverslag over 2015 van woningcorporatie Welbions. Voor elke woning kregen vorig jaar vier kandidaten een aanbod, voordat er een huurcontract werd getekend. „De meest voorkomende redenen van weigering zijn dat mensen niet reageren op het aanbod en dat de woningzoekende de woning na bezichtiging niet goed of niet goed genoeg vindt”, meldt Welbions.

Geduld

Wie in Hengelo op zoek is naar een huurwoning moet trouwens flink geduld hebben. De gemiddelde inschrijftijd was vorig jaar namelijk 4,5 jaar en dat loopt op: het was al een half jaar langer dan in 2014.  Met de gemiddelde inschrijftijd wordt de periode bedoeld die woningzoekenden gemiddeld staan ingeschreven tot aan het moment dat ze een woning accepteren.
Een andere term is de gemiddelde zoektijd: dat is de tijd vanaf de eerste reactie tot aan het tekenen van het huurcontract. Dat duurde 1,3 jaar, en ook deze periode loopt op, want in 2014 was daar nog maar een jaartje mee gemoeid.
 

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (13%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (20%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
1257 stemmen