Volledig scherm

Wietplantage in Enschedese woning van oud-politieman

ENSCHEDE - Na het ontmantelen van een hennepplantage in een woning aan de Bosboom Toussaintstraat in Enschede is de buurt in rep en roer. De eigenaar van het pand is een oud-medewerker van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en hij wist ervan, zeggen de omwonenden. "Hij reageerde laks.

De buurtbewoners willen actie van burgemeester Onno van Veldhuizen. Ze vinden dat de huiseigenaar te weinig heeft gedaan om de activiteiten snel te stoppen. Ondanks waarschuwingen uit de straat.

Huurbaas
Woensdag schreef een buurtbewoner de burgemeester aan. Diezelfde dag werd die brief ook pontificaal op de ruit van de woning geplakt. De buurt hoopt te bereiken dat Van Veldhuizen de huurbaas aanspreekt op zijn verantwoordelijkheid, of het pand enkele maanden sluit.

Criminelen
De plantage heeft er volgens bewoners zeker een half jaar gezeten. "De verhuurder is meerdere keren gewaarschuwd dat er iets aan de hand was, maar reageerde laks. Hij is nooit komen kijken. We voelen ons genegeerd en dat maakt boos", zegt de schrijver van de brief, die anoniem wil blijven. "Ik heb geen zin in een confrontatie met Enschedese criminelen."

Plantage
De betrokken huiseigenaar woont nu in Amersfoort. Hij werkte van 2008 tot eind 2015 bij de KLPD als data-analist en manager. Hij kon zijn huis slecht verkopen en verhuurde het daarom via Marktplaats. Hij bestrijdt het verwijt. "Het laatste waar je op zit te wachten is een plantage in je huis. Zeker met mijn achtergrond. Ik ben een crimefighter. Toen ik ervan hoorde, heb ik alle noodzakelijke stappen genomen om er een eind aan te maken. Ik vind dit echt verschrikkelijk. Ook voor mijn vroegere buren." Politiewoordvoerder Frank Brouwer bevestigt dat de huurbaas alarm heeft geslagen. "Na een melding van de eigenaar eind mei zijn we een onderzoek begonnen." Op 6 juni is de plantage ontruimd. Twee mannen van 34 en 37 jaar zijn aangehouden.

poll

Pakket maatregelen van 13 miljoen euro om binnenstad Hengelo 'op te peppen'

Pakket maatregelen van 13 miljoen euro om binnenstad Hengelo 'op te peppen'

  • Eindelijk, Hengelo moet weer dé winkelstad van Twente worden (20%)
  • Zelfs 13 miljoen kan de binnenstad niet redden (49%)
  • Dit plan zal wel weer sterven in schoonheid (32%)
440 stemmen