Volledig scherm
Voor het eerst was er dinsdag een uitvaart vanuit De Kleine Willem. © Annina Romita

Wijn en hapjes bij eerste uitvaart in Enschedese schouwburg

ENSCHEDE - Voor het eerst deed De Kleine Willem in Enschede dinsdag dienst als uitvaartlocatie. Gea Teerink (57) verkoos de intieme schouwburg boven een kerk of het crematorium. 

"Toen ik deze suggestie deed, sprak haar dat meteen aan", vertelt uitvaartleidster Mieke Greveling. Ten afscheid werden in de foyer Georgische wijn, die de Enschedese zelf importeerde, en hapjes geserveerd.

Gea zette in januari 2009 haar bedrijf Geo Wine op, samen met haar zakenpartner Michael. Hij kende Georgië goed. Het duo voerde Georgische wijnen in en organiseerde wijnreizen naar de vroegere Sovjetrepubliek. Tussen alle chemokuren door reisde Gea vorig jaar naar Georgië om afscheid te nemen. Ze liet zich daar, impulsief, dopen in een orthodox-christelijke kerk. "Dat gaf een diep gevoel van 'zijn'. De cirkel was rond", vertelde Bianca Fabricius.

Bezoekers werd dinsdag gevraagd een bloem mee te nemen naar de schouwburg aan de  Langestraat. Zo ontstond een kleurrijk boeket in een kolossale vaas. Op het doek werd een grote foto van Gea en haar hondje Timo geprojecteerd.

Haar dochter Madelon schetste hoe ze vorig jaar, thuis in Amsterdam, haar zieke moeder aan de telefoon had. Ze las een eigen dagboekfragment voor. "Ik heb de hand op mijn buik; leven is voelbaar. In mijn moeders buik groeit een ander klompje cellen", aldus Madelon.

Kleinkinderen
Nadat Gea eind juli 2015 de boodschap kreeg dat er uitzaaiingen waren gevonden, was ze verdoofd. Tegelijk stond voor haar één ding vast: ze wilde haar eerste kleinkind zien. Ze werd 15 december de trotse oma van kleindochter Vieve. Bijna een jaar na de diagnose werd Gea opnieuw oma, 14 juli 2016, nu van Sev van haar zoon Alex en schoondochter Michelle. 

Poll

Fans Royal Antwerp niet welkom in Enschede voor wedstrijd tegen AZ

Fans Royal Antwerp niet welkom in Enschede voor wedstrijd tegen AZ

  • Goed dat de gemeente geen risico’s neemt, veiligheid gaat boven alles (20%)
  • Raar dat hier niet over is nagedacht vóór het beschikbaar stellen van de Veste (65%)
  • Eigen schuld, de fans van Antwerp hebben dit aan hun eigen reputatie te wijten (15%)
3667 stemmen