Volledig scherm
Tijs Jagers van Hengelo Helemaal Stil? is aan het wikken en wegen over het oprichten van een nieuwe lokale partij. © Emiel Muijderman

Wikken en wegen over nieuwe lokale partij in Hengelo

HENGELO - Het zou zomaar kunnen: een nieuwe lokale partij, die meedoet met de volgende raadsverkiezingen, als politiek verlengstuk van het veelbezochte Facebookplatform Hengelo Helemaal Stil? Tijs Jagers, de initiatiefnemer van HHS?, speelt met die gedachte. De aanleiding: verschillende fracties hebben hem gevraagd zich bij hen aan te sluiten. Met zicht op een toekomstige raadszetel.

Jagers noemt geen namen. Maar het heeft hem wel aan het denken gezet over een rol in de Hengelose gemeentepolitiek, via een raadszetel of via het oprichten van een eigen lokale partij. Hij is er zelf nog niet uit. „Er is nog even tijd. De verkiezingen zijn pas in 2018.” Maar hij heeft al wel gekeken naar wat erbij komt kijken om een eigen partij op richten.

Wikken en wegen

De HHS?-oprichter wikt en weegt. Een plek in de raadzaal betekent ook medeverantwoordelijkheid, zegt hij. „En dan moet je ook meebeslissen over onderwerpen die je niet interessant vindt.” Terwijl hij met het onlineplatform HHS? gewend is zijn eigen thema’s en acties te kiezen. „We hebben op die manier al veel beweging veroorzaakt en mensen bij elkaar gebracht.”

Zijlijn

Opereren vanaf de zijlijn bevalt hem dus wel. „Tamtam creëren op een leuke, ludieke en vernieuwende manier. We kunnen mensen via HHS? vrij gemakkelijk in beweging krijgen.” Hij staat, kortom, in dubio: „Wat is belangrijker: meepraten in de raad of mensen in actie laten komen?” Op de achtergrond, zegt Jagers, zijn er al veel contacten met fracties. „We worden door steeds meer partijen uitgenodigd om mee te denken.”

Zondagopening

Een van de grootste wapenfeiten van HHS? was het verzamelen van enkele duizenden handtekeningen voor de openstelling van winkels op de zondag. Het zo aangetoonde draagvlak speelde een belangrijke rol bij de politieke besluitvorming.

poll

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

  • Wat een bangmakerij, het valt vast mee (52%)
  • Storm, bah! Ik blijf morgen thuis (15%)
  • Weer of geen weer, ik ga altijd op pad (33%)
657 stemmen