Volledig scherm
© Lars Smook

Wild parkeren fiets niet alleen bij station, maar in heel Hengelo aangepakt

HENGELO - Heel Hengelo wordt aangewezen als gebied waar het verboden is om (brom)fietsen op openbare plaatsen langer dan 28 dagen onafgebroken te laten staan. Zo wil het college van B en w de overlast van fout geparkeerde fietsen, fietswrakken en zogenoemde ‘weesfietsen’ aanpakken.

In april al werd het plan ‘Uitvoering en handhaving fietsparkeren’ vastgesteld. Het college moest echter nog vastleggen voor welk gebied dat zou gelden. Dat is nu gebeurd. In zoverre, dat de hele stad nu onder de regelgeving valt. Het Stationsplein en Industrieplein, de voor- en achterkant van het NS-sration werden in april al aangewezen als gebied waar het verboden is fietsen of bromfietsen buiten de daarvoor bestemde ruimten of plaatsen te laten staan, omdat de urgentie daar, mede door de bouw van de fietsflat naast het station, het grootst was.

Steekproeven

Een woordvoerder van de gemeente zegt ‘dat er een paar keer per jaar op de pleinen wordt gecontroleerd’, steekproefsgewijs.Bij een overtreding wordt een label aan de fiets gehangen. De eigenaar krijgt dan een dag de tijd om het voertuig weg te halen. Daarna doet de gemeente dat en kan de fiets of bromfiets, binnen dertien weken, worden opgehaald bij het depot op Erve Het Beukert aan de Deurningerstraat. De kosten bedragen 35 euro.

Wrakken

Verder wil de gemeente, in heel Hengelo, fietswrakken en fietsen die ogenschijnlijk van niemand zijn ook labelen. „We gaan dan vooral af op meldingen. Die meldingen houden we goed bij. Die mogen dan nog maximaal 28 dagen blijven staan”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Daarna gaan ze ook naar Het Beukert en als ze niet worden opgehaald naar fietsenwerkplaats De Tactory, onderdeel van Tactus, waar mensen met dagbesteding proberen de voertuigen op te knappen en te verkopen.

poll

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

  • Laat de NTR stoppen en dit journaal overlaten aan regionale omroepen (39%)
  • Kinderen in het oosten raken niet zo gauw in de war (34%)
  • Blijft er dan overal discussie over met Sinterklaas (27%)
56 stemmen