Volledig scherm
© Annina Romita

Wilderinkshuis Hengelo in nek-aan-nekrace om architectuurprijs

HENGELO - Het Wilderinkshuis, ofwel de vroegere Wilderinkschool, is gewikkeld in een nek-aan-nekrace in de strijd om de architectuurprijs Archie. Het pand aan de Idastraat staat momenteel tweede in de tussenstand. 

Terwijl er via www.architectuurcentrumtwente.nl een kleine 1.100 stemmen zijn uitgebracht staat het Hengelose monument met 20 procent van de stemmen op een tweede plaats in de categorie ‘hergebruik.’ Eerste staat het psychiatrische intensive carecentrum Westerdok van zorgorganisatie Dimence in Almelo met 24 procent. Ook Erve Leppink doet het goed. Het beschermd wonenproject van het verzorgingshuis De Posten in Enschede staat derde met 16 procent. In totaal zijn er acht panden genomineerd. Er waren 26 objecten ingezonden.

Dementie
De vroegere Wilderinkschool, gebouwd in de Amsterdamse schoolstijl, is omgebouwd tot woonunits. Zorginstelling Nieuw Leven verleent daar nu 24-uurszorg aan mensen met dementie en geheugenproblemen. Er kan tot 5 september worden gestemd. De bekendmaking is op 29 september.

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (8%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (77%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (15%)
496 stemmen