Wilminkplein
Volledig scherm
Wilminkplein © Annina Romita

Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied verandert van opzet

ENSCHEDE - De Willem Wilminkprijs verandert van opzet. De tweejaarlijkse prijs voor het beste kinderlied wordt niet langer uitgereikt tijdens een grote show in het Wilminktheater, maar voortaan in de Kleine Willem. Ook de prijs zelf verandert.

"Dat doen we omdat de prijsuitreiking de afgelopen keren te weinig publiek trok", vertelt Trudi Lucardie. "Een kleinere zaal werkt dan beter."

Prijs
De organisatoren denken er over de prijs jaarlijks uit te reiken. Ook de prijs zelf verandert. Voortaan krijgen de winnaars een beeldje en 4.500 euro, 500 euro minder dan voorheen. Het bedrag wordt verdeeld over tekstschrijver, componist en uitvoerder. Lucardie: "Eerder kreeg de schrijver van het liedje 4.000 euro, de componist 1.000 euro. De uitvoerende artiest kreeg niets. Dat willen we nu rechttrekken."

Inschrijving
Na de zomer start de inschrijving voor kinderliedjes die de afgelopen twee jaar zijn geschreven. De liedjes moeten zijn uitgebracht op cd of dvd, of uitgevoerd zijn op tv of in het theater. De uitreiking van de prijs is in het voorjaar. De prijs is vernoemd naar de Enschedese dichter en tekstschrijver Willem Wilmink, die aan de basis stond van veel bekende kinderliedjes.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Poll

Dit jaar geen carnavalshoogheden in gemeente Losser vanwege coronamaatregelen

Dit jaar geen carnavalshoogheden in gemeente Losser vanwege coronamaatregelen

  • Verstandige keus, er is nu geen volwaardige voorbereiding mogelijk (69%)
  • Erg voorbarig, misschien hebben we corona in het najaar onder controle (18%)
  • Richt je op de dingen van carnaval die wél kunnen: geen feest is geen optie (13%)
827 stemmen