Volledig scherm
© Lars Velthuis

Winkelleegstand in Hengelo gestegen naar ruim 21 procent

HENGELO - Door de sluiting van V&D aan de Brinkstraat in Hengelo is de leegstand in de stad fors gestegen: van 18 naar 21 procent.

Dat blijkt uit cijfers van Locatus, een organisatie die informatie en cijfers verzamelt van winkels in de Benelux. De leegstand groeit met 3,4 procent; van 17,9 naar 21,3 procent. Locatus waarschuwt dat gemeenten aan de randen van Nederland, zoals Enschede en Hengelo, het moeilijk zullen krijgen nieuwe huurders te vinden. V&D's in de Randstad zullen het makkelijker hebben, meent Locatus.

Bestemmingsplan
Wethouder Mariska ten Heuw van Economische Zaken is druk bezig om Mondia Investments, eigenaar van het V&D-pand aan de Brink, waar mogelijk te ondersteunen. Dat kan financieel zijn of bijvoorbeeld met een herziening van het bestemmingsplan. Detailhandel ligt vooralsnog voor de hand in het pand met een totale oppervlakte van 4.000 vierkante meter verdeeld over twee etages. 

Sportschool
Bedrijfsmakelaar Sieger Wijnsma is door Mondia Investments ingeschakeld om nieuwe huurders te vinden. Hij is goed op de hoogte van de lokale vastgoedmarkt en is al potentiële huurders aan het benaderen. Deelverhuur van het enorme pand is ook een optie. „Dat wordt dan passen en meten.” In het uiterste geval kan een andere bestemming van het pand aan de orde komen. Zo sprak Wijnsma met eigenaar Mondia over een sportschool of appartementen in het pand. Net als de wethouder stelde hij ‘dat alles open ligt.’

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (17%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (30%)
383 stemmen