Volledig scherm
Archiefbeeld uit 2008. De Wolvecampprijs viert dit jaar haar tiende editie. © Charel van Tendeloo

Wolvecampprijs wordt eerbetoon aan de schilderkunst

HENGELO - De tiende editie van Wolvecampprijs krijgt dit jaar een andere opzet dan normaal. In plaats van de gebruikelijke wedstrijd tussen drie jonge kunstenaars heeft de jury er nu gekozen het jubileum te vieren als een eerbetoon aan de schilderkunst, met een tentoonstelling van drie gerenommeerde Nederlandse kunstenaars met een internationaal oeuvre.

De jubileumviering in september krijgt hiermee een voor Hengelo en Twente zeer bijzonder karakter. Het prijzengeld van in totaal 28.500 euro wordt nu gebruikt voor de organisatie van een grote manifestatie, met als exposanten de kunstschilders Rob Birza, Erik van Lieshout en Lily van der Stokker. Parallel aan deze tentoonstelling zijn ook alle oud-winnaars en genomineerden uitgenodigd om te exposeren. Ook is er een expositie met tekeningen van Wolvecamp.

Prijs voor schilderkunst
De Wolvecampprijs, vernoemd naar de Hengelose Cobra-kunstenaar Theo Wolvecamp, werd in 1998 ingesteld als een prijs voor de schilderkunst en nieuw kunsttalent. De prijs geldt als een van de grootste kunstprijzen van Nederland.

Live Voetbal

home logo Willem IIWIL
EINDE
2-1
FC EmmenEMM
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-1
VitesseVIT
away logo

Poll

Twee jonge Twentenaren verlamd door lachgas

Twee jonge Twentenaren verlamd door lachgas

  • Ongelooflijk, lachgas moet per direct verboden worden (78%)
  • Zolang je met mate gebruikt, kan het geen kwaad (14%)
  • Begin eerst met een leeftijdsgrens voor het gebruik van lachgas (8%)
7754 stemmen