Volledig scherm

Woolderpark Hengelo, ode aan bekende architecten

HENGELO Als het allemaal een beetje meezit kan de bouw van de eerste woning volgend jaar, direct na de winterperiode beginnen. Na de bouwvak is ie dan al klaar. Het worden er 29 in totaal: twee-onder-een-kappers, vrijstaande woningen, semi-bungalows. En nog een complex met dertien appartementen. Samen vormen ze het Woolderpark, een nieuw woonbuurtje bij het Gezondheidspark.

De aanloop was bijzonder. Wie daar wel wilde wonen, kon aanschuiven en meepraten met de architecten over de bouwstijl. ‘Hollandse meesters’, dat werd het uiteindelijk: een ode aan bekende Nederlandse ontwerpers als Rietveld, Berlage en Dudok. Vooral van de laatste zijn veel elementen terug te vinden, legt projectontwikkelaar Hans Kloosterman uit. En met een tijdloos karakter, zegt hij erbij.

Opties

„Zes, zeven stellen zijn er vanaf het begin bij betrokken geweest”, aldus de projectontwikkelaar. Anderen haakten om verschillende redenen af, en weer anderen kwamen er bij. Op dit moment zijn er twaalf opties. Zaterdag is er een ‘voorverkoop’ op locatie. Van 11.00 tot 13.00 uur kunnen belangstellenden eens kijken hoe het Woolderpark eruit gaat zien. Ze kunnen er, als ze er zin in hebben, meteen een optie op nemen.

Prijzen

De belangstelling komt van Hengeloërs en van oud-bewoners die graag weer terug willen. Wat ze gaan betalen: de goedkoopste is een appartement van 212.000 euro, de duurste woning heeft een prijskaartje van 384.000 euro op een kavel van 450 vierkante meter.

poll

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

  • Laat de NTR stoppen en dit journaal overlaten aan regionale omroepen (41%)
  • Kinderen in het oosten raken niet zo gauw in de war (32%)
  • Blijft er dan overal discussie over met Sinterklaas (27%)
59 stemmen