Volledig scherm
Bert en Anne Beernink strijden al jaren tegen de door hen aangevoerde geluidsoverlast van zwaar gehandicapte kinderen in dagopvang De Toermalijn. © Annina Romita

Woonhuis Hengelo minder waard door dagopvang

HENGELO - De rechtbank in Zwolle heeft de waarde van het woonhuis van de familie Beernink aan de Binnenveldweg bepaald op 260.000 euro. Enkele jaren geleden was het huis nog ruim zes ton waard.

De Beerninks en de rechter leggen als het om deze forse waardedaling gaat een direct verband met kinderdagverblijf De Toermalijn op enkele meters afstand van het woonhuis.

De Beerninks ageren al jaren tegen geluidsoverlast van zwaar gehandicapte kinderen in De Toermalijn, zodra die buiten op de speelplaats zijn grenzend aan de achtertuin bij hun semivrijstaande woonhuis.

Taxateur
In een eerdere procedure bepaalde de rechter de waarde van het woonhuis nog op 250.000 euro, maar het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente hield voor de berekening van de onroerende zaakbelasting toch een hoger bedrag aan; 310.000 euro. De gemeentelijk taxateur had dit bedrag berekend aan de hand van andere verkopen van vrijstaande woningen. Hij had ook al kortingen toegepast, wegens onder meer de ligging naast het centrum en geluidsoverlast. Maar een taxateur van Ten Hag makelaarsgroep, door Beernink ingeschakeld, kwam uit op een waarde van 175.000 euro.

De rechter meent dat beide partijen niet inzichtelijk hebben gemaakt hoe ze aan de bedragen komen en heeft de verkoopwaarde nu bepaald op 260.000 euro.

Poll

Twenterand wil nader onderzoek naar nachttrein Almelo-Hardenberg

Twenterand wil nader onderzoek naar nachttrein Almelo-Hardenberg

  • Goed initiatief, dit is goed voor de leefbaarheid (38%)
  • Zonde geld, wie maakt 's nachts nou gebruik van die verbinding? (24%)
  • Zorg eerst eens voor de nachttrein tussen Enschede en Zwolle (37%)
500 stemmen