Volledig scherm
© ANP

Zakenman en oud-inwoner Lonneker Koen Everink door misdrijf om het leven gekomen

BILTHOVEN/LONNEKER - De dode man die vrijdagochtend in een woning in Bilthoven werd gevonden, is miljonair Koen Everink. Dat heeft zijn advocaat bevestigd aan AD. De politie heeft bevestigd dat de zakenman door een misdrijf om het leven is gekomen. Er wordt verder onderzoek gedaan naar hetgeen er gebeurd is in de woning. Er zijn geen verdachten aangehouden.

Het zesjarige dochtertje van Everink trof haar vader vrijdagmorgen aan in een grote plas bloed. Ze begon daarop hard te huilen en te gillen, waarna de buren op het geluid reageerden. Zij waarschuwden daarna de politie.

Geld tellen
Everink groeide met twee broers op in Lonneker. Hij is de enige zakenman in de familie. Everink was de oprichter van reisorganisatie Eliza was here. In 2012 verkocht hij dat aan reizenreus Sundio, nadat hij zich bezon op zijn toekomst. “Je kan niet hele dagen je geld tellen en je kan ook maar in één auto tegelijk rijden”, zei hij daarover. Everink stond in 2013 nog in de Quote 500 junior, met een geschat vermogen van 15 miljoen euro.

Sensation
Everink deed in 2012 aangifte tegen Badr Hari vanwege mishandeling tijdens het dancefeest Senstation. Na een slepende rechtszaak werd Hari in oktober 2015 veroordeeld tot veertien maanden cel. De twee ontmoetten elkaar in 2012 in een skybox in de Amsterdam Arena, waar het feest gehouden werd. Hari gaf Everink een kopstoot en deelde meerdere klappen uit. Everink hield blijvend letsel over aan die nacht.

‘Koen is niet kapot’
In 2013 zei Everink in een interview met het NRC dat ‘hij zijn leven weer wilde oppaken’. “Koen is niet kapot.” Op dat moment – juli 2013 – was hij nog wel volop bezig met een schadeclaim tegen Hari. Volgens hem was het dure advocatenkantoor van Hari alleen maar bezig ‘de zaak af te wimpelen’. Hij is niet bekend of het nog tot een schikking is gekomen.

Van de veertien maanden cel had Hari er bij zijn veroordeling al acht in voorarrest uitgezeten, waardoor hij nog zes maanden zou moeten zitten. Hij ging na de uitspraak in cassatie, waardoor hij op vrije voeten is. Na de uitspraak kondigde Hari aan naar Marokko te gaan.

Live Voetbal

home logo AZAZ
EINDE
2-0
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (58%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (30%)
350 stemmen