Volledig scherm
© 3W Real Estate/architectenbureau Van der Goes

Zara opent 'megawinkel' aan Van Heekplein in Enschede

ENSCHEDE - Zara, na de verbouwing van de Hofpassage een van de drie nieuwe bewoners, gaat flink uitpakken op de nieuwe locatie.

De Spaanse modeketen, vooral populair onder jonge vrouwen, neemt in het nieuwe winkelpand een totaaloppervlakte van zo’n 4.000 m2 voor zijn rekening.

Flagstore
De winkel, met entree aan het Van Heekplein, zal naast C&A over de gehele lengte van de voormalige Hofpassage de begane grond en eerste verdieping betrekken. „Het wordt een Zara Flagstore, zeg maar het vlaggenschip van de keten in deze regio”, vertelt Maré Elizen van pandeigenaar Elizen Vastgoed.

Een van de grootste Zara-filialen van Nederland. Zara heeft in het huidige onderkomen op de hoek De Klomp/De Heurne een oppervlakte van zo’n 1.200 m2 ter beschikking. De omvang van het nieuwe filiaal is straks vergelijkbaar met die in Den Haag.

Hofpassage
De komst van de modeketen naar het Van Heekplein betekent ook het einde van de Hofpassage. De klassieke doorgang vanaf het Van Heekplein naar de Haverstraatpassage, gaat helemaal tegen de vlakte.

Slopers hebben deze week de voorgevel aan de kant van het Van Heekplein met de grond gelijk gemaakt. Het middengedeelte en de gevel aan de kant van de Haverstraatpassage volgen nog.

Voor invulling van de winkelunits aan de kant van de Haverstraatpassage worden nog gesprekken gevoerd. Speelgoedwinkel Bart Smit keert na de verbouwing van de Hofpassage definitief niet terug op de oude locatie.

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
566 stemmen