Volledig scherm
© Thinkstock

Zorg in verpleegtehuizen in Hengelo en Rijssen moet beter

HENGELO – De zorg in de verpleegtehuizen Zuiderhart in Hengelo en Eltheto in Rijssen moet op een aantal punten beter. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zorggroep Carintreggeland laten weten naar aanleiding van recente bezoeken. De officiële rapportages daarover moeten nog verschijnen.

CarintReggeland zegt inmiddels te zijn begonnen aan de verbeteringen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het verbeterplan dat onlangs is uitgevoerd op de Almelose locatie Titus Brandsmahof. Daar bleken 27 van de 45 onderzochte punten onvoldoende te zijn.

Kwaliteitsslag
Bestuursvoorzitter Jeroen Kleinjan zegt dat Carintreggeland er alles aan doet om de gewenste verbeteringen zo snel mogelijk door te voeren. “De rapportages van de IGZ bieden ons een goed inzicht in de verbeterpunten. We werken actief aan een kwaliteitsslag."

Succesvol verbeterplan
Uit de rapportage van de herinspectie bij Titus Brandsmahof blijkt volgens Kleinjan dat de kwaliteit hier inmiddels goed is verbeterd. "Ons verbeterplan heeft dus succes gehad en wordt nu ook gebruikt voor de locaties Zuiderhart en Eltheto.”

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (25%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (56%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (20%)
317 stemmen