Volledig scherm
Hogeschool Saxion in Enschede © Emiel Muijderman

Zorgorganisatie Livio en Enschedese studievereniging bundelen krachten

ENSCHEDE – De ouderenzorg is niet in trek onder studenten hbo-verpleegkunde. Hier moet verandering in komen en dus bundelen zorgorganisatie Livio en de Enschedese studievereniging Hysteria hun krachten.

Volgens voorziter Lieneke Rooiman (20) van Hysteria kiezen studenten liever voor een baan in het ziekenhuis. “Ouderenzorg wordt vaak gezien als saai en niet interessant. De hbo-v studenten kunnen dankzij deze samenwerking kennismaken met de doelgroep en we willen laten zien dat ouderenzorg niet saai is, maar juist afwisselend.”

Samenwerkingsverband
Het is voor het eerst dat de studievereniging een samenwerking aangaat met een zorggerelateerde organisatie. Een voorbeeld wat Hysteria gaat doen voor Livio is het 'maatjesproject'. Studenten bezoeken cliënten op een van de woonlocaties van Livio.

Zorgorganisatie Livio hoopt ook meer studenten te interesseren voor ouderenzorg. Studenten krijgen straks de mogelijkheid om masterclasses, workshops en symposiums te volgen bij Livio. Het delen van kennis en ervaring is een van de pijlers waarop Livio inzet binnen deze samenwerking.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (71%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (18%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (11%)
1225 stemmen