Volledig scherm
© Bessels architecten & ingenieurs

Zuivelhoeve investeert 20 miljoen in uitbreiding in Twekkelo

TWEKKELO - Directeur Gerjhan Roerink van De Zuivelhoeve verwacht dat in de eerste maanden van 2017 kan worden begonnen met de uitbreiding van het bedrijf in Twekkelo. Totale investering: 20 miljoen euro.

Roerink is ‘super-, superblij’ met de recente uitspraak van de Raad van State. Want daarmee is het bestemmingsplan dat uitbreiding van de toetjesfabriek van De Zuivelhoeve in Twekkelo mogelijk maakt, onherroepelijk geworden.

Vergunning
De volgende stap is nu het aanvragen van een omgevingsvergunning. Die aanvraag gaat waarschijnlijk nog voor de zomer de deur uit. Volgens Roerink is het ‘100 procent zeker’ dat de gemeente Hengelo de vergunning zal verlenen.

De vergunningprocedure zal ongeveer een halfjaar duren. Daarop vooruitlopend wil Roerink meteen na de zomer al beginnen met de aanleg van extra groen rondom het bedrijf aan de Bruninksweg. „Er komt een heel stuk bos bij.”

Arbeidsplaatsen
De geplande nieuwbouw beslaat 5.300 vierkante meter. De totale bebouwing komt daarmee op ruim 8.100 vierkante meter. De uitbreiding zorgt voor een verdubbeling van het aantal arbeidsplaatsen op de productielocatie in Twekkelo. Er komen straks 200 tot 225 mensen te werken.

Fasen
Roerink schat dat de bouwwerkzaamheden ongeveer twee jaar in beslag zullen nemen. Tijdens de bouw moet de productie aan de Bruninksweg namelijk gewoon doorgaan. Daarom wordt de uitbreiding in fasen gerealiseerd. In de loop van 2019 moet alles klaar zijn.

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1150 stemmen