Volledig scherm
© Christian van der Meij

Zwemmer betaalt mee aan opknapbeurt Twentebad Hengelo

HENGELO - Het Twentebad past voor 2017 de tarieven iets aan. De zwemmer betaalt zo mee aan de forse investeringen die afgelopen tijd in het bad zijn gedaan en nog worden gedaan. Zo wordt een los entreekaartje 20 cent duurder en losse deelname aan een groeples 10 tot 20 cent.


Om de begroting in evenwicht te houden moet het Twentebad bijna 80.000 euro meer inkomsten binnenhalen volgend jaar. Het is allereerst aan het college van B en W om de tarieven te bepalen en die kiest ‘voor minimale en selectieve aanpassing.’ In de visie van het college moet het Twentebad vooral meer inkomsten binnenhalen door méér bezoek en niet door hogere tarieven. „Ook wil het Twentebad voor iedereen toegankelijk blijven”, aldus het college. Een forse tariefstijging past niet in dat streven.

Zwemlestarief

Dat betekent dat niet alleen de losse kaartjes iets duurder worden, maar ook dat  het zwemlestarief stijgt met een euro per maand en de tarieven voor de verhuur van de baden omhoog gaan met ongeveer vier procent. Het gezinsabonnement wordt niet duurder en dat geldt ook voor het sportieve maandabonnement.Een voorstel met de nieuwe tarieven is naar de gemeenteraad gestuurd, die een eindoordeel geeft. Bezoekers die vaak willen zwemmen en een abonnement hebben, worden ontzien.

Bodem

Afgelopen tijd is er veel geld gestoken in modernisering van het Twentebad. Zo verwacht het college dat de renovatie van de recreatiezaal ‘een positieve invloed heeft op de bezoekcijfers en dus de inkomsten. Ook heeft de recreatiezaal nu een beweegbare bodem, zijn er betere voorzieningen voor mindervaliden en komen er binnenkort nieuwe glijbanen.

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1143 stemmen