8-jarige Michelle draagt Vredeslicht uit Betlehem naar binnen in Denekamp

videoDENEKAMP - De klokken van de kerk beieren. Tussen koude buien door brengt een sliert kinderen een lantaarn met daarin het vredeslicht naar het Nicolaasplein in Denekamp. De 8-jarige Michelle Steenbekke draagt ‘de lantaarn trots het dorp binnen met de symbolische vlam van verlangen naar een betere wereld.

Deze zondagochtend is het vredeslicht – afkomstig uit Betlehem – in Nederland aangekomen. Voor het eerst heeft de Lumen Christi-parochie het vuur naar Denekamp gehaald, om het tweede lustrum van hun gemeenschap meer luister bij te zetten. Op het plein zijn ook vertegenwoordigers van andere kerken aanwezig, om een eigen lantaarn aan te steken met het vredesvuur en dat mee te nemen naar hun eigen  geloofsgemeenschap. Zo zal de vlam de komende dagen steeds verder over Twente worden verspreid.

 1. Een bijzondere foto uit de Tweede Wereldoorlog in Weerselo gevonden
  PREMIUM

  Een bijzondere foto uit de Tweede Wereldoor­log in Weerselo gevonden

  WEERSELO - Een van de vijftig foto’s die afgelopen woensdag is genomineerd voor de fotowedstrijd ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’ is een opname van de begrafenis in Weerselo van de volledig Engelse bemanning van een bommenwerper die nabij Weerselo in 1942 is neergestort. De foto, gemaakt door wijlen Joseph Beijvoets uit Tubbergen, dook vorig jaar op toen de familie van de fotograaf de foto’s beschikbaar stelde aan stichting Heemkunde Weerselo.
 2. Slimme oplichters drankenhandel Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

  Slimme oplichters drankenhan­del Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

  OLDENZAAL/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Benjo K.(44) uit het Drentse Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen in Brabant veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee zijn volgens de rechtbank schuldig aan het op uiterste slimme wijze oplichten van een bekende drankenhandel uit Oldenzaal. Ze moeten het Oldenzaalse bedrijf zo’n 175.000 euro terugbetalen terwijl er ook een ontnemingsvordering van 250.000 toegewezen is.

Oldenzaal e.o.

Poll

Kadolstermennekes moeten na 66 jaar deur openstellen voor vrouwen

Kadolstermennekes moeten na 66 jaar deur openstellen voor vrouwen

 • Het zou tijd worden, maak er dan meteen OCV Kadolsterleu van (29%)
 • Belachelijke discussie, laten we ons druk maken om dingen die er echt toe doen (57%)
 • Ach, mét vrouwen was het carnaval in Oldenzaal nooit zo groot geworden (14%)
401 stemmen