Volledig scherm
De gemeente Oldenzaal werkt aan een aanpassing van de APV om het gebruik van lachgas tegen te gaan. © ANP

Aanpassing APV moet gebruik van
lachgas in Oldenzaal tegengaan

OLDENZAAL - In het voorjaar van 2020 presenteert het Oldenzaalse college van B en W een aantal voorstellen tot aanpassing van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Burgemeester Patrick Welman kondigde deze week in de raad aan dat ook het toenemende gebruik van lachgas hierbij wordt meegenomen.

De risico’s die verbonden zijn aan langdurig verbruik aan lachgas waren voor Werknemers Groepering aanleiding om deze problematiek aan de orde te stellen. Mike Oude Remmerink had het college door middel van een motie willen opdragen om, samen met andere partijen, te komen met een visie die het gebruik van lachgas tegengaat. Een aangepaste APV had daarbij een geschikt hulpmiddel kunnen zijn. Met bepalingen die bijvoorbeeld het thuis bezorgen van lachgas, het zichtbaar te koop aanbieden in winkels en het plaatsen van (opvallende) advertenties zouden verbieden.

Nauwlettend

Welman verzekerde de gehele raad dat het college de ontwikkelingen nauwlettend volgt. De komende maanden wordt gekeken wat de ervaringen elders in het land zijn, bijvoorbeeld in Enschede, en hoe de Vereniging Nederlands Gemeenten (VNG) hierin staat. UIteindelijk moet dat zijn weerslag krijgen in een aangepaste APV. Voor de WG was deze toezegging voldoende om de motie in te trekken. 

Oldenzaal e.o.

Poll

Bewoners Glindestraat strijden tegen komst van een parkeerterrein

Bewoners Glindestraat strijden tegen komst van een parkeerterrein

  • Terecht! Dan wordt die straat nog drukker (54%)
  • Wees blij dat Björn Kuipers zijn verantwoordelijkheid neemt (45%)
  • Ach, ik laat de boodschappen toch al thuisbezorgen (1%)
105 stemmen