Ook aan de Asterstraat worden woningen gesloopt en vervangen door nieuwbouw volgens het concept 'Blokje om'.
Volledig scherm
Ook aan de Asterstraat worden woningen gesloopt en vervangen door nieuwbouw volgens het concept 'Blokje om'. © WBO Wonen

'Blokje om' nu ook aan
Asterstraat in Oldenzaal

OLDENZAAL - Het succes van 'Blokje om' aan de Bentinckstraat is voor WBO Wonen aanleiding om de sloop en nieuwbouw van woningen aan de Asterstraat volgens hetzelfde concept te realiseren.

Kenmerkend voor 'Blokje om' is dat de bewoners binnen enkele weken een nieuw huis krijgen op de bestaande plek in hun vertrouwde  buurt. De Bentinckstraat had vorig jaar de primeur van deze werkwijze met de sloop en nieuwbouw van vier woningen. De proef was voor alle partijen, ook de bewoners, zo'n succes dat WBO en Dura Vermeer dit concept nu ook toepassen aan de Asterstraat. De samenwerkingsovereenkomst is donderdag officieel bekrachtigd door Dick Mol (directeur/bestuurder van de Oldenzaalse corporatie) en Koert Terhürne, directeur bij het bouwbedrijf. 

Keuze

In zes weken tijd worden hier 29 woningen gesloopt en komen daar 25 nieuwe huizen voor terug. Ongeveer acht weken nadat ze hun oude woning hebben verlaten, kunnen de bewoners terugkeren in een nieuw onderkomen. Een keuze waar ze geheel vrij in zijn. In het geval van de Asterstraat heeft een aantal huurders ervoor gekozen te verkassen naar een andere plek. 

Gasloos

Voor de tweede editie van 'Blokje om' heeft de corporatie het concept nog wat verder doorontwikkeld. Waar dat aan de Bentinckstraat nog niet het geval was, worden de nieuwbouwwoningen aan de Asterstraat wel gasloos gemaakt. Een investering waarmee de corporatie aansluit op het landelijke streven naar minder CO2-uitstoot. Nog dit jaar wordt begonnen met de afbraak en nieuwbouw van de eerste vier woningen. In de eerste helft van 2019 worden de overige huizen vervangen en kan de klus worden afgerond.        

Oldenzaal e.o.

Poll

Camping De Bergvennen maakt plaats voor park met vakantiehuisjes

Camping De Bergvennen maakt plaats voor park met vakantiehuisjes

  • Heel goed, zo’n nieuw en luxe bungalowpark is een stuk netter en beter voor de lokale economie (29%)
  • Jammer, zo verdwijnen alle mogelijkheden voor mensen met minder geld om ook even weg van huis te kunnen gaan (67%)
  • Bungalow of caravan, ik ga sowieso liever wat verder van huis (5%)
312 stemmen