Volledig scherm
De jaarlijkse Boeskoolloop wordt met ingang van dit jaar niet op de slotdag van de Boeskool is Lös gelopen. Het evenement staat nu al voor woensdag 26 juni op de kalender. © Emiel Muijderman

Boeskoolloop in Oldenzaal niet
langer op slotdag van Boeskool

OLDENZAAL - Het zat er al langer aan te komen, maar gaat dit jaar eindelijk zijn beslag krijgen. De Boeskoolloop wordt niet langer gehouden in het weekend van de Boeskool is Lös, maar al op woensdag 26 juni.  

Met de Ronde van Oldenzaal vormde de Boeskoolloop jarenlang het sportieve nagerecht van de Boeskool is Lös. Ben Oude Nijhuis en René Olde Keizer, respectievelijk voorzitter en secretaris van Black & White (de supportersvereniging van Quick ‘20 die de loop organiseerde), geven aan dat de loskoppeling al een tijdje in de lucht hing: „Het bestuur van de Boeskool had ons al vaker gevraagd of we dit nog lang op die zondag wilden doen. Omdat de Groote Markt ‘s nachts moest worden opgeruimd, hadden zij te maken met een flinke tijdsdruk.”

Enthousiast

Los van dit verzoek werd binnen  Black & White ook al nagedacht over een ander tijdstip voor de loop.  „We merkten toch dat het steeds moeilijker werd om de jeugd enthousiast te krijgen. In die periode van het jaar, het laatste weekend van de bouwvak, zijn er nog veel mensen op vakantie”, leggen Oude Nijhuis en Olde Keizer samen uit. Andere loopwedstrijden in de regio zagen het aantal deelnemers ook achteruit lopen. Dus werd besloten om de 33ste editie van de Technische Veren Twente Boeskoolloop te verplaatsen naar woensdag 26 juni. 

Terras

Ongewijzigd blijft de start en de finish in het centrum. Op een terras aan de Groote Markt rijpte het idee om de loop naar een mooie zomeravond te verplaatsen. „Wat is er nou mooier als dat je hier lekker op het terras zit en je ziet de lopers voorbij komen? De horeca is hier ook blij mee.” Om 19.00 uur wordt het startschot gegeven voor de 5 km (vanaf 15 jaar), een uur later beginnen de deelnemers aan de 10 km (vanaf 18 jaar) aan hun afstand. Bewust is ervoor gekozen om dit eerste jaar nog geen wedstrijd te organiseren voor echt jonge kinderen. Inschrijving is mogelijk via www.boeskoolloop.nl. Het parcours bestaat uit een rondje van 2,5 km door de binnenstad. 

Oldenzaal e.o.

Poll

Gemeenten willen uitstel over besluit spoedpost

Gemeenten willen uitstel over besluit spoedpost

  • Dat is uitstel van executie (25%)
  • Prima, dan kan rustig worden gezocht naar een oplossing (62%)
  • Wat maakt dat nou uit, als je maar hulp krijgt (13%)
353 stemmen