Volledig scherm
PREMIUM
Regine Hilhorst samen met opdrachtgever Hans Kuipers. Zij brengen met collega’s de grote zorg en welzijn show. © Cees Elzenga/hetoog.nl

De Grote Zorg en Welzijn Show geeft in NO-Twente met een glimlach inzicht in wereld van de zorg

podiumMijn moeder begint te dementeren, bij wie moet ik aankloppen voor hulp? Ik wil een traplift in huis, wie kan hiervoor zorgen? In de theatervoorstelling ‘De Grote Zorg en Welzijn Show’ wordt op een vermakelijke en theatrale manier meer inzicht gegeven in de complexe wereld van de zorg. 

Sinds de gemeente vanaf 2015 een deel van de zorgtaken van de overheid heeft overgenomen, is het een beetje een moeras geworden. Dat zegt Regine Hilhorst van Theatergroep de Nieuwe Koning. In samenwerking met Hans Kuipers van Stichting Cliënt Ondersteuning Twente (SCOT) heeft ze een voorstelling gemaakt waarin bezoekers op een leuke en interactieve manier wegwijs worden gemaakt in het zorgstelsel. Ook worden ze erop gewezen dat iedereen recht heeft op onafhankelijke cliëntondersteuning. 

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.

Oldenzaal e.o.

Poll

De moderne villa in Losser mag er komen

De moderne villa in Losser mag er komen

  • Geen gezicht, dat is vloeken naast de kerk (30%)
  • Mooi, dat zorgt juist voor afwisseling in het dorpscentrum (19%)
  • Een villa? Had er iets neergezet waar heel Losser iets aan heeft (51%)
98 stemmen