Volledig scherm
Kunstmarkt Ootmarsum met werk van 200 kunstenaars en randactiviteiten zoals muziek en straattheater. © Bert Hellegers

Drukte op kunstmarkt in Ootmarsum

OOTMARSUM - Ook de tweede dag van Kunst in Ootmarsum trekt veel belangstellenden.

Als zondag aan het begin van de avond de tweehonderd kunstenaars hun werken weer inpakken, zijn er volgens de schatting van voorzitter Frans Bolscher van de organiserende stichting pakweg 45.000 bezoekers geweest.

Een aantal dat de kunstmarkt elk jaar ongeveer haalt. Bolscher stelde zaterdag al tevreden vast dat de warmte geen nadelige invloed heeft op de bezoekersstroom.

Kopen

Het is in Ootmarsum niet alleen kijken, maar ook kopen. Die reputatie zorgt ervoor dat zich ieder jaar veel meer kunstenaars aanmelden dan er ruimte is voor kramen en pagodetenten.

Toezicht

Toezichthouders van de gemeente houden opmerkelijk strak toezicht of de kunstkramen in de straatjes geen belemmering vormen voor hulpdiensten en of de horecazaken zich aan de terrasregels houden. Dat leverde zaterdag links en rechts het nodige gemopper op.

Stichtingsvoorzitter Frans Bolscher toonde begrip voor de controles: „Belangrijk is dat het allemaal veilig verloopt.” 

Hotels vol

Kunstliefhebbers komen van ver voor een lang weekend Ootmarsum. Bolscher: „Alle hotels in de omgeving zitten weer vol. Mede voor de mensen die hier langer zijn, hebben we ook andere activiteiten opgezet, zoals het gratis concert op zaterdagavond in de kerk.”

Met ook aandacht voor Georgische zang, in aansluiting op het centrale thema ‘Bijzondere Kunst’. De schijnwerpers zijn daarbij gericht op Georgische kunstenaars, waarvan veel werken zijn te zien op verschillende plekken op de kunstmarkt.

Paul Eertman

Plaatselijk kunstenaar Paul Eertman heeft zijn kunstwerken uitgestald bij zijn huis langs de aanlooproute naar de kunstmarkt. Een slimmigheidje om geen kraam te hoeven huren. „Dat bedrag is voor mij te hoog. Ik doe geen compromis aan de commercie. Op deze manier kan ik de bezoekers toch mijn werk laten zien”, zegt Eertman, die in de schaduw van een parasol een mooi plekje voor zijn huis heeft gevonden.

Volledig scherm
Stichtingsvoorzitter Frans Bolscher in de pagodetent met werk van de Georgische kunstenaar Merab Gagiladze. © Bert Hellegers
Volledig scherm
Plaatselijk kunstenaar Paul Eertman heeft zijn werk uitgestald bij zijn huis langs de aanlooproute naar de kunstmarkt. © Bert Hellegers

Oldenzaal e.o.

Poll

Oldenzaal moet carnavalsfeesten organiseren voor jeugd tot 18 jaar

Oldenzaal moet carnavalsfeesten organiseren voor jeugd tot 18 jaar

  • Jazeker, dat is een taak van de horeca én carnaval (73%)
  • Hoezo, laat ze mooi in Losser hun feestje vieren (11%)
  • Carnaval leidt alleen maar tot drankmisbruik (16%)
3588 stemmen