Volledig scherm
© Robin Hilberink

Glazen Huis Ootmarsum brengt ruim 21 mille op

OOTMARSUM - De laatste loodjes van het Glazen Huis in Ootmarsum waren de moeite dubbel en dwars waard. Toen zondagavond rond de klok van 21 uur, met enige vertraging het eindbedrag  van 21.508 euro bekend werd gemaakt, vielen de betrokken elkaar geëmotioneerd in de armen. 

Vijf dagen eerder begon de editie van het Glazen Huis Ootmarsum toen burgemeester John Joosten het startschot gaf. En gisteren was het alweer de laatste dag en die was met met de Klootschietronde, georganiseerd door de Hènige Slepvèènt, de OLC Kidsrun, het Dans en Showorkest de Helena's en de veiling een waardig slotakkoord van de inzamelingsactie voor het goede doel. Volkszanger en trucker Henk Wijngaard toonde aan nog steeds een topartiest te zijn, want hij kreeg de aanwezigen volop  in de juiste stemming voor de apotheose.

Goede doelen

Het Glazen Huis, georganiseerd door de stichting Pom, heeft de voorbije vijf dagen via allerlei acties zoveel mogelijk geld opgehaald voor vier goede doelen. Dat zijn dit jaar de Stichting Huize Franciscus voor de aanschaf duofiets, cv De Hènige Slepvèènt voor de aanschaf van een roldeur in de loods), de Scouting Ootmarsum voor een kampvuurkuil en VKC voor de aanschaf van een wedstrijdklok met scorebord. Vorig jaar leverde de actie  15.000 euro op.

Oldenzaal e.o.

poll

Ouders zijn verantwoordelijk voor het alcoholgebruik van hun kinderen tijdens carnaval

Ouders zijn verantwoordelijk voor het alcoholgebruik van hun kinderen tijdens carnaval

  • Volledig mee eens, zij moeten alcoholconsumptie verbieden (39%)
  • De horeca moet strenger gaan controleren (14%)
  • Wie alcohol wil drinken komt daar toch wel aan (47%)
422 stemmen