Volledig scherm
© Robin Hilberink

Glazen Huis Ootmarsum brengt ruim 21 mille op

OOTMARSUM - De laatste loodjes van het Glazen Huis in Ootmarsum waren de moeite dubbel en dwars waard. Toen zondagavond rond de klok van 21 uur, met enige vertraging het eindbedrag  van 21.508 euro bekend werd gemaakt, vielen de betrokken elkaar geëmotioneerd in de armen. 

Vijf dagen eerder begon de editie van het Glazen Huis Ootmarsum toen burgemeester John Joosten het startschot gaf. En gisteren was het alweer de laatste dag en die was met met de Klootschietronde, georganiseerd door de Hènige Slepvèènt, de OLC Kidsrun, het Dans en Showorkest de Helena's en de veiling een waardig slotakkoord van de inzamelingsactie voor het goede doel. Volkszanger en trucker Henk Wijngaard toonde aan nog steeds een topartiest te zijn, want hij kreeg de aanwezigen volop  in de juiste stemming voor de apotheose.

Goede doelen

Het Glazen Huis, georganiseerd door de stichting Pom, heeft de voorbije vijf dagen via allerlei acties zoveel mogelijk geld opgehaald voor vier goede doelen. Dat zijn dit jaar de Stichting Huize Franciscus voor de aanschaf duofiets, cv De Hènige Slepvèènt voor de aanschaf van een roldeur in de loods), de Scouting Ootmarsum voor een kampvuurkuil en VKC voor de aanschaf van een wedstrijdklok met scorebord. Vorig jaar leverde de actie  15.000 euro op.

 1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
  PREMIUM
  Reportage

  Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

  ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Oldenzaal e.o.

Poll

Detectiepoortjes bij De Beurs zijn niet meer dan logisch

Detectiepoortjes bij De Beurs zijn niet meer dan logisch

 • Klopt, ook in een kringloopwinkel behoor je gewoon te betalen (82%)
 • Verlaag de prijzen, dan rekenen de klanten wel af bij de kassa (10%)
 • Nu nog beveiligingsmedewerkers en niemand die nog aan diefstal durft te denken (8%)
1287 stemmen