Volledig scherm
Het deel van de fietssnelweg in Oldenzaal is klaar maar de doortrekking naar Enschede laat nog lang op zich wachten. © Sem van der Wal

GroenLinks wil versnelling fietssnelweg Oldenzaal-Enschede

OLDENZAAL - GroenLinks wil dat het provinciebestuur alles uit de kast haalt om de fietssnelweg tussen Enschede en Oldenzaal sneller te realiseren.

Het eerste deel van de fietssnelweg tussen Oldenzaal en Enschede is klaar. Het wachten is nu op Enschede, die het traject op zijn grondgebied moet aanleggen. De uitvoering is op zijn vroegst in het voorjaar van 2022 gepland, maar gezien de financiële problematiek van Enschede is de kans zelfs klein dat het benodigde budget er voor 2025 komt.

Aanleg

Zolang kan er niet gewacht worden, vindt de GroenLinks-fractie in Provinciale Staten. Statenlid Kees Slingerland roep het dagelijkse provinciebestuur in schriftelijke vragen op tot een versnelling van dit deel van F35 te komen. „De aanleg van dit stuk fietssnelweg is van groot belang voor de regio Noord-Oost Twente”, aldus Slingerland.

Extra geld

Hij vraagt of er extra financiële mogelijkheden kunnen worden aangeboord om de voortgang te bespoedigen. Ook verwijst hij naar het coalitie-programma waar VVD, PvdA, CDA, CU en SGP juist wijzen op het ‘stimuleren van schonere vervoermiddelen, zoals de fiets’. „In die zin past het niet om deze mooie fietssnelweg zo traag voort te bouwen. Terwijl juist de afstand Oldenzaal-Enschede van 12,4 kilometer een prima afstand is. De afgelopen jaren is er bijna ieder jaar weer een deel van de fietssnelweg uitgevoerd en de delen die gereed zijn, worden intensief gebruikt. ”

Oldenzaal e.o.

Poll

Losser trekt de knip voor de Formule 1 Dag op zaterdag 2 mei

Losser trekt de knip voor de Formule 1 Dag op zaterdag 2 mei

  • Prachtig initiatief, goed dat de ondernemers dit aandurven (35%)
  • Jammer, liever een duurzaam thema dan racerij (35%)
  • Wat je ook ook doet, je kunt nooit iedereen blij maken (30%)
23 stemmen