De hoofdafstand van de Halve Marathon Oldenzaal, dit jaar op 6 oktober, trekt steeds meer lopers uit heel het land.
Volledig scherm
De hoofdafstand van de Halve Marathon Oldenzaal, dit jaar op 6 oktober, trekt steeds meer lopers uit heel het land. © Robin Hilberink

Halve Marathon Oldenzaal krijgt steeds meer body

OLDENZAAL - Met nog enkele dagen te gaan tot de start (op zondag 6 oktober) overheerst de tevredenheid bij de organisatie van de stichting Halve Marathon Oldenzaal.  „Het evenement krijgt steeds meer body”, meldt Huub van Langen.

Nu de voorinschrijving is gesloten, wordt de komende week vooral ingezet op het promoten van de 5 en 10 kilometer. Van Langen: „We hebben dit jaar vooral ingezet op onze hoofdafstand, de halve marathon, en dat lijkt zich nu uit te gaan betalen. Alleen voor deze afstand hebben zich al bijna 400 lopers voor aangemeld. En dat moet de komende jaren nog een grotere boost krijgen.”

‘Giga-veel’

Groot is ook de deelname bij de loop over 1 en 2 kilometer. Ruim 900 kinderen gaan zondag een van deze afstanden lopen. „Dat is al giga-veel. Maar ik hoop nog steeds op 1000 kinderen”, zegt Van Langen. Aan de halve marathon zullen dit jaar enkele politieteams meedoen. Die zullen met meer dan gewone belangstelling het parcours in zich opnemen. Oldenzaal hoopt voor 2021 namelijk de organisatie te krijgen van het NK halve marathon voor politiemensen. „Zondag staan er enkele agenten als aantal mystery lopers aan de start. Zij gaan het parcours en de totale organisatie beoordelen. We weten nu al wel dat een klein deel van het parcours -ongeveer 50 meter- iets te smal is en voor zo’n NK verbreed moet worden.”

Netwerken

Van Langen stelt vast de Bedrijvenloop ( 5 km, 10 km en halve marathon) ook in de lift zit. De combinatie van lopen, na afloop een pastaparty met drankje en de gelegenheid tot netwerken blijkt het prima te doen. Van elk team dat meedoet aan de Bedrijvenloop gaat een bedrag van tien euro  naar de stichting Leergeld, het vaste goede doel van de HMO. „Die stichting krijgt elk jaar 1000 euro van ons”, meldt Van Langen. 

Start en finish van de HMO zijn op de Groote Markt. 

Oldenzaal e.o.

Poll

Alle campings in onze regio zijn verplicht op slot, net nu het seizoen begint

Alle campings in onze regio zijn verplicht op slot, net nu het seizoen begint

  • Jammer, maar dit is op dit moment vanwege de volksgezondheid absoluut noodzakelijk (69%)
  • Onnodig. Als je 1,5 meter afstand houdt, is kamperen een veilige manier om even aan huis te ontsnappen (19%)
  • Lever maatwerk. Een kleine natuurcamping levert minder gezondheidsrisico’s op dan grote familiecampings (12%)
562 stemmen