Volledig scherm
De kerkgangers verzorgden met brandende kaarsen een indrukwekkend eerbetoon aan Tim Ribberink. Foto: Carlo ter Ellen

Hartekreet in afscheidsdienst Tim: 'Please, don’t give up the fight’

TILLIGTE - Tilligte heeft gisteravond massaal afscheid genomen van Tim Ribberink. De 20-jarige jongen die vorige week zelfmoord pleegde omdat hij werd gepest.

Het werd een indrukwekkende en historische gebeurtenis. Met veel mooie maar vooral ook harde woorden. Van onder anderen pastor Marinus van den Berg die stelde dat pesten een vorm van verborgen geweld is waar met alle krachttegen gestreden moet worden.

‘Please don’t give up the fight’, zongen twee nichtjes aan het einde van de avondwake zo intens als ze nog nooit eerder hebben gedaan. De boodschap van dit mooie liedje van Racoon was voor iedereen duidelijk.

De R.K.- Simon en Judaskerk van Tilligte zat al ruim voordat de afscheidsdienst van Tim Ribberink begint helemaal vol. Dat gold ook voor de grote zaal van het naastgelegen café-restaurant Ten Dam dat met beeld en geluid in verbinding stond met de kerk.

Met brandende kaarsen in een verder donkere kerk en een spot op de foto van Tim brachten de 400 kerkgangers een indrukwekkend eerbetoon aan de overleden jongen dat uitmondde in een langdurig en welgemeend staand applaus.

In de TCTubantia van woensdag een uitgebreide reportage over de afscheidsdienst en de persconferentie in het gemeentehuis in Denekamp eerder die dag.

Oldenzaal e.o.

Poll

Inspraak is prima maar niet over de plaatsing van nieuwe zendmasten

Inspraak is prima maar niet over de plaatsing van nieuwe zendmasten

  • Klopt, zo’n mast wordt als een hete aardappel altijd op het bordje van een ander neergelegd (14%)
  • Lariekoek, als je hierover niet mag meepraten, waarover dan nog wel? (56%)
  • Geef omwonenden de keuze uit drie geschikte locaties en laat ze er daar zelf één uitkiezen (30%)
448 stemmen