Herman van der Toorn was de initiatiefnemer van de verplaatsing van het oorlogsmonument aan de Spoorstraat naar de Herdenkingstuin achter het stadhuis.
Volledig scherm
Herman van der Toorn was de initiatiefnemer van de verplaatsing van het oorlogsmonument aan de Spoorstraat naar de Herdenkingstuin achter het stadhuis. © Carlo ter Ellen DTCT

Herman van der Toorn was drijvende kracht achter herdenking van oorlog en bevrijding in Oldenzaal

1931-2021OLDENZAAL - Zijn wieg stond dan misschien wel niet in Oldenzaal. Maar de verdiensten van Herman van der Toorn die in de nacht van dinsdag op woensdag op 90-jarige leeftijd overleed, waren dermate groot dat de stad met hem een ‘echte’ Oldenzaler is verloren.

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

Oldenzaal e.o.