Coronaprotest in Denekamp.
Volledig scherm
Coronaprotest in Denekamp. © Patrick Schiphorst

Hoe het rustige Dinkelland steeds activistischer wordt en venijnige kritiek op bordesmoment van D66 Losser

Wa’k zegg’n wol. Een wekelijkse rubriek met (eigen)aardige berichten uit Noordoost-Twente. In deze aflevering: Hoe het rustige Dinkelland steeds meer ontpopt tot een activistische gemeenschap en de kandidaten van D66 Losser hun eigen bordesmomentje hadden in het arboretum.  

 1. Twentse journaliste die Sanderink-soap volgt staat stil bij 4 bizarre jaren: ‘Toen niet gedacht dat het nóg gekker zou worden’
  Met video

  Twentse journalis­te die Sanderink-soap volgt staat stil bij 4 bizarre jaren: ‘Toen niet gedacht dat het nóg gekker zou worden’

  Het is een van de opmerkelijkste affaires die het Nederlandse bedrijfsleven ooit heeft gekend: de ontsporing van de ooit zo degelijke Twentse multimiljonair en topondernemer Gerard Sanderink, die in de ban raakte van cybercharlatan Rian van Rijbroek. Sinds 2019 schrijft de Twentse journaliste Angelique Kunst haar vingers blauw over de soap. In deze video staat ze stil bij wat er de afgelopen vier jaar is gebeurd.
 2. Teveel euro'tjes op de bank is niet toegestaan, maar meebetalen aan een nieuwe Nutsschool in Oldenzaal ook niet
  PREMIUM
  COLUMN

  Teveel euro'tjes op de bank is niet toegestaan, maar meebetalen aan een nieuwe Nutsschool in Oldenzaal ook niet

  Je vraagt je toch af wat de motieven zijn geweest van de klokkenluider die aan de bel heeft getrokken bij de Onderwijsinspectie om de ‘misstanden’ bij de Nutsschool in de openbaarheid te brengen. Was het een jaloerse collega-directeur van een concurrerende school? Kan het me haast niet voorstellen. Een rancuneuze ouder die nog een appeltje te schillen had met directeur Gé Koedijk? Het zal toch niet.