Volledig scherm
De winnaars van de AED-actie van het jubilerende Oldenzaalse bedrijf Velco Brandveiligheid. © PR

Jubilerend Velco uit Oldenzaal
geeft tien AED’s weg

OLDENZAAL - Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan heeft Velco Brandveiligheid uit Oldenzaal tien gratis AED's weggegeven. De levensreddende apparaten werden deze week uitgereikt tijdens een feestavond voor businessclubs van sportverenigingen uit de regio. 

Onder het motto ‘Een AED voor iedereen’ schreef het jubilerende bedrijf begin 2018 een prijsvraag uit voor buurten en  vrijwilligersorganisaties, die actief bijdragen aan het welzijn van veel mensen en zelf geen AED kunnen bekostigen. Uit vijftig inzendingen werden uiteindelijk tien winnaars getrokken. In Noordoost-Twente gaat een AED naar de bejaardenwoningen in Rossum, vereniging Armoedepact in Oldenzaal en UD Weerselo. Ook manege De Kapberg in Hengelo, jeugdcarnavalsvereniging De Tuffelkroepers uit Enschede, scouting De Blauwe Reigers uit Almelo en de omniverening Beckum vielen in de prijzen. De AED's zijn voor een deel ook bekostigd uit de giften die het bedrijf kreeg tijdens het jubileumfeest.

 1. ‘Mogen we het verhaal voor plaatsing even lezen?’
  PREMIUM
  Column

  ‘Mogen we het verhaal voor plaatsing even lezen?’

  Het overkwam me deze week nog eens na een overigens prettig gesprek over een niet nader te noemen onderwerp (‘Feind hört mit’) in de kamer van een wethouder te Oldenzaal. Eén van de gesprekspartners vroeg in al zijn onschuld of het misschien mogelijk was dat de verslaggever zijn artikel voor publicatie nog even wilde opsturen. Zodat hij kon controleren op eventuele fouten en verkeerde interpretaties. Een verzoek dat ik beleefd, maar zeer beslist naast me neer heb gelegd.

Oldenzaal e.o.

poll

Ouders zijn verantwoordelijk voor het alcoholgebruik van hun kinderen tijdens carnaval

Ouders zijn verantwoordelijk voor het alcoholgebruik van hun kinderen tijdens carnaval

 • Volledig mee eens, zij moeten alcoholconsumptie verbieden (41%)
 • De horeca moet strenger gaan controleren (16%)
 • Wie alcohol wil drinken komt daar toch wel aan (43%)
125 stemmen