Volledig scherm
TT-2019-VRIJE FOTO - ENSCHEDE - Eikenprocessierups in processie op een eikenboom aan de Noord Esmarkerrondweg. EDITIE: ENSCHEDE FOTO: Lars Smook LS20190611 © Lars Smook

Komende week extra inzet van specialisten tegen eikenprocessierups in Oldenzaal

OLDENZAAL/LOSSER - De gemeente Oldenzaal gaat meer gespecialiseerde bedrijven inschakelen om de eikenprocessierups te kunnen verwijderen. Oldenzaal kondigt de extra inzet van specialisten aan op de eigen website. De gemeente Losser gaat kijken of de inzet vergroot kan worden.

De extra bestrijders zullen de komende week al actief zijn in Oldenzaal. De specialisten geven bij de bestrijding prioriteit aan plekken waar veel mensen komen en zullen daarom met name actief zijn in de omgeving van scholen, speelplekken en gezondheidscentra. Daarna volgen drukke voet- en fietspaden, en nesten in de buurt van woningen en parken. Doorgaande wegen en overige locaties in het stedelijk gebied hebben de laagste prioriteit.

De gemeente Losser richt zich met name op de bestrijding in de omgeving van scholen, speel- en sportvelden en zorgcentra door een gespecialiseerd bedrijf. Maar of en wanneer die bestrijding kan worden geïntensiveerd, is nog onduidelijk. Dat hangt af van de kosten en ook de beschikbaarheid van de specialisten. „We gaan kijken hoe we dit creatief kunnen aanpakken”, antwoordde wethouder Jaimi van Essen deze week na vragen van de raad. 

Hij benadrukte wel dat de gemeente geen chemische middelen gaat gebruiken. Zo zijn er ook mezenkastjes geplaatst. „Maar voor biologische maatregelen geldt dat het tijd kost voor deze afdoende werken. De overlast is dus niet van de ene op de andere dag verholpen.”

Bovendien zijn het er volgens Van Essen ook te veel om weg te kunnen halen. „Er is dus ook een bepaalde mate van acceptatie nodig, hoe vervelend dat ook klinkt.”

Oldenzaal e.o.

Poll

Gemeente Oldenzaal koopt voormalig Topsport-pand voor aanleg Singelpark

Gemeente Oldenzaal koopt voormalig Topsport-pand voor aanleg Singelpark

  • Groot gelijk, zo'n kans komt maar een keer voorbij (49%)
  • Stop dat geld in het sociaal domein (29%)
  • Voor groen ga ik wel naar Het Hulsbeek (22%)
278 stemmen