Volledig scherm
Feestelijke opening met muziek van Stroat Ensemble. © Bert Hellegers

‘Kunst in Etalage trekpleister voor Oldenzaal’

OLDENZAAL – In de binnenstad van Oldenzaal zijn zeventig etalages tot eind oktober ingericht met hedendaagse kunst uit het hele land.

„Het evenement zorgt voor reuring en vertier in het stadscentrum”, aldus voorzitter Hedwig de Bruijn van de organiserende stichting.

Opening

De feestelijke opening van de zeventiende editie van Kunst in de Etalage trok zaterdag aan het einde van de middag tientallen belangstellenden naar de tuin van het Michgoriushuis. Natuurlijk deelnemende kunstenaars en ondernemers, maar ook veel ouderen en jongeren die deel hebben genomen aan een van de workshops.

Kunst verbindt

„Dit evenement maakt nog eens duidelijk dat kunst verbindt”, stelde wethouder Alida Renkema vast. Met de onthulling van een bord samen met leerlingen van het Twents Carmellyceum Potskampstraat gaf ze het officiële startsein. Ook Renkema wees op het belang van Kunst in de Etalage voor Oldenzaal. „Het is een trekpleister voor het stadscentrum.”

Duitsland

De belangstelling van de zijde van kunstenaars neemt met het jaar toe, aldus stichtingsvoorzitter Hedwig de Bruijn. Deze keer komen ze uit alle delen van het land en ook uit Duitsland. „Net als de bezoekers. Kunst in de Etalage zet Oldenzaal op de toeristische kaart.” 

Bovendien brengt het veel Oldenzalers in contact met kunst. „Kunstenaars geven workshops voor kinderen op scholen en voor senioren in verzorgingshuizen. Die educatieve activiteiten zijn een belangrijk onderdeel van Kunst in de Etalage geworden.“

Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
Samen met leerlingen van Twents Carmellyceum verricht wethouder Renkema de opening van Kunst in de Etalage. © Bert Hellegers

Oldenzaal e.o.

Poll

Gemeente Oldenzaal koopt voormalig Topsport-pand voor aanleg Singelpark

Gemeente Oldenzaal koopt voormalig Topsport-pand voor aanleg Singelpark

  • Groot gelijk, zo'n kans komt maar een keer voorbij (49%)
  • Stop dat geld in het sociaal domein (29%)
  • Voor groen ga ik wel naar Het Hulsbeek (22%)
278 stemmen